Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Már majdnem elapasztottam a...

Már majdnem elapasztottam a tejem, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Lányom nem szopizott, így 8 hónapig naponta 7x fejtem 3 óránként. El kezdtem apasztani egyéb okok miatt és most ott tartok, hogy 2 napja egyáltalán nem fejtem, nem feszül, nem fáj, nem csomós, de még valamennyi biztos lenne benne.

Ha nem foglalkozom az esetlegesen benne maradt kevés tejjel, akkor az felszívódik majd?

Fontos lenne, hogy hasznos kérdéseket kapjak olyan anyukáktól, akik hasonló cipőben jártak.

Köszönöm!!

2010. márc. 29. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Szia, igen, jól csinálod, (pont ilyen cipőben jártam) és ilyenkor még pl heti 2szer lefejtem egyszer, aztán heti egy, aztán vége, de apaszt a hideg borogatás, ill az urtica urens 15 v 30 ch-ja. (2-3 hét alatt elapad)
2010. márc. 29. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de pont olyan cipőben járok mint te.

A kislányod most elfogadja a tápszert? Ha igen, melyiket?

7 és fél hónapos a babám, és én is fejek állandóan. Mostanában próbáltam volna neki a tápszert, de nem eszi meg. Már vettem HIPP2-t, Mildibé2-t, Beba2-t, Milumil2-t, Beba vaniliásat, Humana Baby Fit-et, tejpépeket, semmit nem fogad el, csak az anyatejet. A legrosszabb, hogy nem eszi a főzelékeket, gyümölcsöket sem. Nem iszik sem vizet, sem teát, sem gyümilevet. Már nagyon kivagyok. Most is éppen sírok, annyira kikészít ez a dolog.

Te hogy jutottál el odáig, hogy elapaszthatod a tejed?

Ne haragudj még egyszer, hogy érdemben nem tudtam válaszolni, de már nagyon kész vagyok:((((((((((((

2010. márc. 30. 10:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én sem szoptatok már, de még van egy kis tejem. Még nekem sem feszül egyelőre, de azt fogom csinálni ha feszül akkor lefejek belőle csak annyit hogy puhább legyen.

Előző válaszolónak: próbáltál 1-es tápszert adni? Olyat ami anyatejpótló és teljesen újszülöttkortól adható. Lehet hogy azt jobban elfogadja, nem baj ha idősebb a babád, attól még ihat ilyet. Aztán ha ez izlik neki akkor könnyebben áttérhettek a 2-esre. Az én babám se akarta meginni a 2-est, és most 1-est használunk. Mondjuk ő eszik mellette mást is.

2010. márc. 30. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:

10:44-es vagyok:

13:13-asnak: az 1-es tápszereket nem próbáltam. De most akkor még ma veszek és megnézzük. Nagyon köszönöm az ötletet.

2010. márc. 30. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért gondoltam hogy az 1-es jobb, mert az olyan hig mint az anyatej, a 2-es kicsit sűrűbb, lehet azért nem fogadja el a babád, meg a tejpépet sem.
2010. márc. 30. 13:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Azért apasztom el, mert szeretnénk második babát, és nincs menstruációm, a másik, hogy kb. 1 éves koráig van fagyasztott anyatejem a mélyhűtőben, és már azt kapja. Elfogadja, így nem kap tápszert.Egyébként a lányom sem teát, sem gyümölcslevet nem fogad el, néha megissza a vizet.
2010. márc. 30. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:
nagyon jól csináltad! ne fejd, mert akkor újra beindul, ha feszítene a melled akkor néhány perces hideg borogatás, el fog apadni a tejed magától (vagyis a nem szoptatástól) a természet tudja a dolgát, ne aggódj a benne maradt kevés tej miatt!
2010. márc. 31. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!