Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kedveltessem meg vele...

Hogyan kedveltessem meg vele a cicit? Minden ötletre kíváncsi vagyok, első babás anyuka 9 napos picurkával.

Figyelt kérdés
Koraszülött kisfiam van, és nagyon nehezen szopizik.A kórházban csak cukros vizet meg egy korty tápszert kapott.Lehet, hogy akkor szokta meg a cumisüveget? Sajnos a császár miatt csak z 5. napon lett rendesen tejem akkor amikor hazajöttünk. Szó szerint folyt a tejem de a fiatalúr csak hisztizett a cicin, üvegből viszont azonnal elfogadta. Azóta is ilyen kínszenvedéssel megy minden etetés. 10-15 perc nyűglődés a mellen majd utána a lefejt tejet cumisüvegből megissza. Nagyon el vagyok keseredve, mert nem kell neki a cici. Remélem sok jó tanáccsal elláttok. Előre is köszi.
2010. márc. 29. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia. Én annyit tudok neked tanácsolni, hogy vagy korábban tedd cicire, hogy ne legyen nagyon éhes, mert ha az, akkor türelmetlen szopizni. Vagy adj neki szopi előtt egy nagyon pici lefejt tejet, és mikor már nem annyira éhes, akkor gyorsan tedd cicire. Szóval legyen meg a szoptatós pozíciód, picikét odaadod neki a cumis üveget és ahogy kiveszed a szájából, már csúsztatod is be a melled. Barátnőmnél ez bevált.
2010. márc. 29. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Esetleg még probálkozz a bimbóvédővel annak olyan cumi filingje van.Ne add fel tedd előbb cicire mint kéne akkor még nem gorombul be annyira.Próbálkozz csak előbb utóbb menni fog.Türelem és sok sikert
2010. márc. 29. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
34%

Hívj szoptatási tanácsadót, az segíteni fog, segít mindenben, nagyon kevesek.

www.lll.hu

2010. márc. 29. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császáros vagyok, tejem nekem is otthonra lett.Bent is próbálkoztatok a szopival,nem? Semmiképp ne add fel(bár néha én is arra gondoltam).Én úgy csináltam( és napközben csinálom most is), hogy először adtam valamennyit üvegből(aventes-anya mellet utánozza) és utána cicire tettem. Mivel még éhes volt simán szopizott tovább. Éjjel viszont csak szopi van(akkor bajos a fejés).

Sok sikert kívánok Nektek!!!!Kitartás!

7 hetes babó anyucija

2010. márc. 29. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Próbálkozni, próbálkozni, próbálkozni!!! Üvegből könnyebben jön, nem akar küzdeni valószínűleg. Nem minden babának megy könnyen a szopi, az enyém nem volt korababa, de császáros voltam, bababarát kórházban, ahol akkor sem adtak nekik semmit, ha nem volt teje az anyukának! nekem sem volt, sírt a gyerek az éhségtől, mégsem adtak neki semmit, jól össze is vesztem mindenkivel. Na a lényeg, hogy ő cicizett ezerrel, viszont még az első hetekben is előfordult néha, hogy egyszerűen nem tudott "rákapni" a cicire, nem tudom miért, csak rázta rajta a fejét, szenvedtünk ilyenkor mi is, de aztán nagyon belejött. Megpróbálhatod a bimbóvédőt, vagy nyomj egy kis tejet a szájába a ciciből, érezze hogy jön az.
2010. márc. 29. 23:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Annyira aranyosak vagytok hogy ilyen sok jó tanáccsal láttatok el.

Folyamatosan próbálkozunk és úgy látom, mintha picit jobban menne a cicizés. Tényleg lehet valami abban hogy a cumisüvegből könnyebb ennie mert sokkal nagyobb a "bimbó"része és könnyebben rákap.Meg abból nem kell küzdenie a tejért. Ma már úgy csináltam, hogy előfejtem egy picit, és amikor már könnyen jött a tej azonnal mellre raktam. Nagyjából húsz percig cicizett, váltott mellből mert amíg dolgozott az egyiken csöpögött a másik.Így váltva adtam neki.Persze húsz perc után megint kezdte a fejrángatást, befeszült az egész teste,és az etetést cumisüvegből fejeztük be.De már haladás,hogy ennyit cicizik. Ha befejezte akkor mindig fejek, éjszaka is mert nem bírja ki a mellem a következő szopizásig. Kb.három óránként etetek, megpróbáltam két óránként de nem kell neki. A kórházban is próbálkoztunk több kevesebb sikerrel.Ott még nem volt ilyen hiszti a cici miatt.

Én is az Avent-es cumisüveget használom, meg vettem egy másik márkából is bimbó formájú cumival.Hát nem tudom mi lesz, de nem szabad feladnom. Végigpróbálok mindent amit ajánlottatok, hátha beválik nálunk is valamelyik.Ha végképp nem megy akkor szoptatási tanácsadóhoz fordulok.De az csak a végső eset.Próbálkozok és próbálkozok és próbálkozok.

Még egyszer nagyon köszi mindenkinek.

2010. márc. 30. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is koraszülött kisfiam van, 36 hétre született. Aztán besárgult, 5 napig inkubátorban volt, a lefejt tejemet adták neki cumisüvegből, meg cukros teát folyadékpótlásként. Amikor kihozták szopizni, akkor se tudtam mellre tenni, nem bírta bekapni, ha bekapta, akkor is erőtlen volt hozzá, hogy rendesen szopizzon. Szerencsre a lefejt tejből jól elkezdett hízni.

Énb ellenálltam a cumisüveg csábításának, nem adtam neki, és nem is fogok. Pohárból itattam.

Idehaza is folytattam a poharazgatást, de előtte mindig mellre tettem. Nem kellett neki. Aztán egyszer bekeményítettem, és amikor nem kellett neki a cici, nem adtam neki pohárból lefejt tejet. Elaludt, de egy óra múlva megint megéhezett. Megint csak cicit kapott, nagy nehezen bekapta, és szopizta egy darabig. Legközelebb már csak negyedóra kellett, hogy bekapja, aztán meg elsőre bekapta, és csontra szívta a mellemet. Megérte kicsit "megyetlennek" lennem. :-)

Szóval esetleg megpróbálhatnád, hogy egy etetésnél nem adsz neki cici után cumisüveget, akármennyire hisztizik. Rossz lesz hallgatni, az igaz... De a cumisüveget jó messzire el kellene tenni, amíg meg nem tanul stabilan szopni. Nekünk a pohárról nem volt nehéz az átállás a cicire, ugyanazt a szopómozgást használja mind a kettőnél, de a cumisüveg más tészta.

2010. márc. 30. 21:35
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Meg fogom próbálni a te módszeredet is mert azért a cumisüvegezés nem lehet megoldás ha van tejcsim a ciciben is. Tegnap este a párom a neten olvasott egy módszert és megpróbáltuk. A lefejt tejcsiből cseppentettünk a cicire, hogy rákapjon, el is kezdte szopizni de amint nem jött könnyen kezdett vörösödni a kis feje. Utána megint csöpp és szopi, ez ment kb 5-6 percig felváltva és utána már tőlem is könnyebben jött a tej és egyből rácuppant. De végül a szokásos módon fejeztük be. Hát előbb utóbb bekeményítek mert ez így nem mehet a végtelenségig.Muszáj lesz, és amint olvasom beválik.

Köszi a tanácsot, megpróbálkozunk vele.

Üdv: Zs.

2010. márc. 31. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!