300 gramm tejke elég egy napra egy 2 és fél hós babának?
Nagyon kevesellem, de összesen ennyi 24 óra alatt a sulya annak amit kiszopizik a cicimből. Egyébként jól elvan a gyerek. Jókedvű, gyarapszik is ahogy kell. 6 kiló körül van. A tápszert próbáltam neki adni, de kiköpdösi. Az éjszakát átalussza. Napközben majdnem óránként a mellemre teszem.
A 300 grammot egyébként ugy kaptam, hogy a teli pelusokat lemértem egy nap alatt.
Nem feltétlenül biztos ez a fajta mérés, de felesleges is mérned, mert a gyarapodás és a kicsikéd jókedve alapján biztosan elég neki a tejed. Ne méricskéld, csak figyeld a kicsi jelzéseit!
Jó babázást!
ҝ
Szerintem ami a pelusba megy, nem egyenlő azzal, amit megsezik. SOkat felhasznál a szervezete ahhoz, hogy működjön. Ha nagyon szeretnéd mérni, akkor inkább minden szopizás előtt és után tedd a mérlegre, és akkor tudod pontosan, hogy mennyit evett. Az én babám is két és fél hónapos, 5,8 kg, és biztos, hogy nem csak 300 g-ot eszik, mert a múltkor kevés volt a tejem, és egy évésre benyomott 200ml tápszert! :-) Ha átalussza az éjszakát, akor meg szinte biztos, hogy jól eszik, külöben felébredne, hogy éhes.
Neked mettől meddig alszik éjszaka a babád?
AZ én fiam soha nem ette meg az utolsó válaszoló által írt mennyiséget, mégis szépen gyarapszik. A gyerekorvos nevetett is, hogy biztosan a levegő hizlalja:D
Anyatejből annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Csak azért írom le, hogy ha nem eszi meg a 150ml/testsúlykilogrammot, akkor sincs baj, feltéve,hogy gyarapszik a baba:)
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!