Aspirin+C-t szedhetek szoptatás alatt? Elég náthás vagyok, ez szokott segíteni.
Inkább csinálj jó forró mézes citromos teát, az ugyanannyi idő alatt elmulasztja, mint a gyógyszer.
Jobbulást!
ҝ
Az óvatos azt jelenti, hogy a gyógyszergyártó nem akar különösebb felelősséget vállalni, egyszerűen a pereket megelőzendő. Ezért írják rá mindenre, hogy terhesség és szoptatás alatt csak óvatosan, vagy csak a kezelőorvos javaslatára (mert akkor övé a felelősség), vagy csak az előny/kockázat mérlegelése után adható. Szoptatás alatt ilyen értelemben minden kemikália max. óvatosan alkalmazható. Aspirint és algopyrint lehet szedni, ha indokolt. Ha nem indokolt, nem szoptatósan sem érdemes. Vannak esetek, amikor a citromos-mézes tea nem használ, nekem pl. 1 hétig 38 fölötti lázam volt, arra kellett a gyógyszer is. Tanúsíthatom, még aluszékonyabb sem volt a babám tőle, a babáknak/gyerekeknek szánt Nurofentől, Panadoltól pedig általában az szokott lenni mindegyik gyerekem.
Én pont úgy tudom orvos ismerőseimtől, hogy a panadol-tartalmú gyógyszerek sokkal veszélyesebbek, mint a 100 éves tapasztalattal bíró algopyrin és aspirin, és inkább a gyógyszerlobbi, ami miatt annyit reklámozzák, és a lefizetett orvosok pedig azt javasolják. (Gyerekorvosom mesélte, hogy neki a 150 ezres továbbképzését akarta egy gyógyszerügynök azonnal és zsebből kifizetni, csak hogy a jól bevált helyett onnantól az ő gyógyszerüket írja mindenkinek.) Aspirint egyedül a terhesség utolsó trimeszterében nem lehet, egészen más okokból (nem a babára, hanem a szülés folyamatára lehet problémás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!