Meddig szoptattal? Miért hagytad abba? Szerettél szoptatni?
2,5 évig.
Már nagyon untam.
Nem igazán. De a gyerekért bármit, és ő igazi "cicista" volt. A mai napig emlegeti, pedig már 7 éves.
A kisfiamat 15 hónapig, 15 igazán gyönyörű hónap volt, imádtam szopiztatni. Ma már lassan 3 éves, de a mai napig rengetegszer eszembe jutnak azok a nyugalmas, meghitt összebújások. Akkoriban szinte semmit nem aludtunk éjszaka, állandóan cumizni akart a cicimen. Nagyon fárasztó volt. Csak az éjjeli szopizásról szerettem volna leszoktatni, de olyan sikeresen ment, hogy nappal már nem kérte. Így abbamaradt. Sajnáltam picit, de örültem az első átaludt éjszakának.
A kislányom még szopizik, 9 hónapos. Ő nem tűnik függőnek. Őt egy kicsit nehezebb szoptatni, annyira érdeklődik a világ iránt, hogy képes a szopi kellős közepén otthagyni, mert valamit nagyon meg kell néznie-:) Szval Vele nincs meg az a meghittség. De én alapvetően szeretek szoptatni, úgyhogy addig kapja majd, amíg igényli.
Sokáig. :)
A nagyfiamat pontosan nem tudom meddig, két éves múlt pár hónappal. Kicsi rásegítéssel, de lényegében magától hagyta abba.
Közben megszületett a lányom, ő 2,5 éves koráig szopott, utoljára akkor este amikor a harmadik gyerkőccel elkezdődött a vajúdás. Ahogy megszületett a baba, nem kért többet, azt mondta, meghagyja a picinek. :) A pici lassan 14 hónapos lesz és rengeteget cicizik, gondolom ő sem tervezi mostanában abbahagyni.
Szóval 5,5 éve non stop lóg valaki rajtam...
szeretek szoptatni, igen, nyilván az is kell hozzá.
1. gyerek: 21 hónap, következő terhesség vége felé megváltozott a tej összetétele, és magától abbahagyta, addig viszont szeretett szopni, 6 hónapig adtam is le tejet mindennaposan
2. gyerek: 3 évig, imádott szopni, legszívesebben 24 órában cicin lógott volna, a következő babával elkezdett leválni a méhlepény, emiatt abba kellett vele hagyatni, de már elég nagy volt ahhoz, hogy megértse, meg egyébként is 3 évesen ez már inkább csak örömforrás, mint valódi táplálék, a mai napig emlegeti, hogy szerette
3. gyerek: 17 hónapig, amikortól mást is evett-ivott, már nem szerette, a vége felé kifejezett nyűglődés volt, nem akart szopni, feladtam és nem kínáltam többet, ő sem kérte, azóta sem szereti a tejet, mint olyat
4. gyerek: 11 hónap, terhes lettem, kiköpte, és soha többet nem volt hajlandó bekapni, ez eléggé megviselt engem is, mellette szoptattam a tápos unokahúgomat is, aztán a terhesség második felében már ezt elhagytuk, mert nagyon érzékeny volt a mellem, ő meg egy kis piranja volt.
5. gyerek: most is szoptatom, 11 hónapos lesz, reggel és este szeret szopni, napközben nem, de mivel szívbeteg és nem hízik rendesen, igyekszem tukmálni, ami sok erőmet felemészti... Az első félévben az unokahúgom újra kapott már ekkor lefejt tejet tőlem, és visszatért az anyatejre, de ekkor ő már nagyobb volt. Remélem, sokáig szopik még ez a babám, de nem azért, mert mániákusan szeretek szoptatni, hanem mert szüksége van rá.
Megmondom őszintén, nem igazán jó érzés olyan gyereket szoptatni, aki nem leli benne örömét. Amelyik boldogan szívja, és el sem engedi, ott érzed, hogy ez a gyereknek jó, és akkor a szoptatás egy kellemes, boldog négyszemközti időszak a babával, igazi feltöltődés. Ha állandóan kiköpködi, meg cselezgetni kell, hogy bekapja, akkor meg ideggörcs és kikészíti az embert. Van, hogy egy adott gyereknek is vannak ilyen és olyan korszakai. Összességében, ha ez sikerélmény, akkor mindenki boldogulását szolgálja, ha meg kudarc-ízű, akkor nem kellemes és abszolút megértem, ha valaki ilyenkor nem erőlteti tovább.
Köszönöm szépen a válaszokat! !!
Ez igen, kedves utolsó, le a kalappal! Sok sikert az ötödik babádnal is a szoptatasban és jó egészséget!
Az első hónapokban amúgy, amikor ejjel-nappal szopik a baba, akkor is nagyon jó érzés? Annyira félek, hogy türelemmel nem bírom majd, amikor éjjel is 20szor kéri... :/ vagy ez normális?
16-os vagyok.
Az ember lánya, amikor x hete-hónapja nem aludt egy jóízűt, mert fél óránként, óránként, vagy legalábbis éjjelente 2-3 alkalommal felébreszti a cicista legkisebb gyermek, akkor persze hogy egy idő után ingerült lesz és minden jelző eszébe jut csak épp a "kellemes" nem. De ez is elmúlik. Lehet hogy Neked szerencséd lesz, és a babád pár hónapos korától nem fog éjjelente felkelni (vagy csak 1-2-szer :D), de azt is meg lehet szokni hogy több etapban alszol. Bízom benne, hogy eljön még az életemben az az idő, amikor este lefekszem és reggel magamtól ébredek majd föl. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!