Elfelejt szopizni?
Ha sokat alszik a másfél hónapos babám (több, mint 3 órát), utána szinte "elfelejti", hogyan kell szopizni: csak vagdalja a fejecskéjét jobbra-balra cicit keresve, de mikor rácuppan, kiköpi, rángatja.
Van elég tejem, ilyenkor, ha nem tudja bekapni a bimbót, a szája mellett folyik a tej, néha a ruhája, egész arca tejcsis lesz, mégis üvölt, hogy éhes.
Ez mitől lehet szerintetek?
Nem én kényszerítem sok alvásra ilyenkor illetve nem tagadnám meg tőle a cicit természetesen, ha látnám, hogy éhségre kel. De csak alszik békésen jó hosszú órákat, majd ez következik. Ha lefejem szopi idő előtt kicsit a mellem, hogy jobban be tudja kapni cicit, az sem mindig segít, hiába nem feszülnek ilyenkor a melleim már annyira. És az a fura, hogy "rá is harap" a bimbóra, el is kezdi szívni sokszor, majd kiköpi. A mérleg meg ilyenkor kétségbeejtően kevés gyarapodást mutat (pl. 30-40 grammot), pedig van, hogy egy etetés alkalmával megeszik akár 100-120 grammot is (bár ezek még nem túl gyakoriak).
Az az érdekes, hogy az esetek többségében tökéletesen tud szopizni: bekapja a bimbóudvar egy részét is, érzem, ahogy szívja a tejet és nyeli is, olyankor a mérleg is mutatja a gyarapodást.
És ezzel szemben vannak ezek az időszakok, amikor képtelen "rácsatlakozni" cicire, kínlódunk mindketten, ő sír, mert éhes, én meg azért, mert nem tudom etetni.
Tegnap este pl. használtam bimbóvédőt, de nem is tudom, hogy lehet ezt helyesen használni, mert fognom kellene a bimbóvédőt is (vagy nem?)meg tartani a babát is.
Ezzel kicsit többet tudott enni, de ilyen időszakokban katasztrófa, hogy szinte fogy, nemhogy gyarapodna, meg ugye valahol ellenérzésem van, hogy szilikont vesz a szájába a mellbimbóm helyett, mikor tudom, hogy máskor meg milyen profin csatlakozik rá mellre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!