Mennyi tejet lehet fejni?
Figyelt kérdés
Szoptatás után 10 ml-t sikerül csak, anélkül 50-et. Nem tudom hogy kell fejni, lehet, hogy rosszul csinálom. A babám havonta hízik 1 kilót, úgyhogy tej van.2008. szept. 11. 12:02
1/5 anonim válasza:
A lefejt tej mennyisége változó, akár még napszakoktól is függ. Az pedig természetes, hogy ha a babád előtte szopott, akkor kevesebb lefejnivaló marad. Ha a mennyiséget szeretnéd növelni, akkor minden szoptatás után fejd le a maradékot, mert minél jobban kiürül a mell, annál inkább termelődik a tej. Ha a pici tényleg szépen hízik, akkor nincs gond. Ha viszont megáll a súlygyaradpodása, vagy vissza is esik, akkor pótlást kell neki adni. Kívánom, hogy minél tovább tudj szoptatni.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Igazából csak vésztartaléknak szeretnék fejni, viszont tegnap óta 80 ml gyűlt össze, ma lefagyasztom.
2008. szept. 11. 12:35
3/5 anonim válasza:
A válaszoló vagyok. A vésztartalék jó ötlet, sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Azt csak a magam tapasztalata után javaslom, hogy a különböző időpontokban lefejt tehet ne öntsd egybe lefagyasztáskor, hanem fejés után rögtön fagyaszd le, hogy ne álljon a hűtőben. A másik pedig az, hogy nem minden baba szereti a fagyasztott tej ízét. Ha majd megkósotolod, te is érezni fogod a különbséget. De főzelékhez akkor is jó, ha cumisüvegből nem fogadja el.
4/5 anonim válasza:
Én van, hogy esti etetés után felkelek hajnal 1-kor fejni, mert majd szétdurran a cicim és akkor a kettőből összesen 220-240 ml-t szoktam fejni. Ha normál három óránként fejek (cumisüvegből eszik a babám) akor olyan 125- 140 ml között van. Egy nap 180-t tudok eltenni és minden etetéskor 100 ml- eszi a fiam. Én aventes kézi mellszívót használok és az nagyon bevállt. Eszek rántásos levest, iszok szopis téákat, barna sört és sok rostos levet.
5/5 A kérdező kommentje:
azt hiszem a kézi mellszívó segítene...
2008. szept. 12. 17:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!