Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan anyuka aki...

Van itt olyan anyuka aki szinte a 0-ról visszahozta a tejcsijét? Egyáltalán vissza lehet hozni?

Figyelt kérdés
A babám nem akar egyáltalán már szopizni,viszont ha kifejem ami már nagyon kevés (30-40ml.)azt előszeretettel (mindegy hogy mennyit evett)megissza még pluszban.Fejni sincs mindig időm,volt már hogy 1-2 napig nem is fejtem semmit.Nem tudom hogy van e értelme még vele kinlódni vagy inkább hagyjam elapadni.Azt hallottam 42 napig visszahozható a tej.Hallottatok erről?Igaz lehet?Ti mit csináltatok annak érdekében hogy sok tej legyen.Ja és ha egy nap többször szeretném fejni nem jön semmi,max. 1-2 kortynyi.
2010. márc. 14. 08:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Én személy szerint nem foglalkoznék vele már.
2010. márc. 14. 08:27
 2/11 A kérdező kommentje:
4 hós a babám.Az agyam nekem is azt diktálja hogy ne foglalkozzak vele,csak akkor az a tudat lesz bennem hogy nem tettem meg mindent a babám érdekében és lelkifurdim van/lesz.
2010. márc. 14. 08:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A babád nem akart szopizni, te nem tehetsz róla ha erőltetted volna lehet akkor se fogadta volna el.

Ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod.

2010. márc. 14. 08:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod és biztatásod!

A férjem és a barátnőm is azt mondja hogy szerintük ne "kinlódjak" már vele.

2010. márc. 14. 08:35
 5/11 anonim ***** válasza:
32%

Kb. a baba két éves koráig újra beindítható a tejtermelés. Ehhez csak az kell, hogy rengeteget tedd mellre a babát.

A picid nem véletlenül issza meg evés után is a tejedet: ő ösztönösen tudja, hogy ez a legjobb, amit kaphat.

Egy barátnőmet mellgyulladással műtötték, el kellett előtte gyógyszeresen apasztani a tejet. Amint rendbe jött, elkezdett újra szoptatni. Most másfél éves múlt a kislánya és még mindig szopizik.

2010. márc. 14. 08:45
 6/11 A kérdező kommentje:
De hát hogyan?Próbáltam többször fejni,többet inni,elevitet szedni,maláta italt inni.Mit tegyek még.Na jó van itthon szopis teám azt is igyak?A babámat hiába akarom szoptatni nem kell neki.Elfordítja a fejét,volt olyan hogy beleszívott kb. 2-szer és elfordította a fejét.Ha visszafordítom neki akkor jön a sírás.
2010. márc. 14. 08:49
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem szopizik a babád, akkor sűrűn kell fejned.

Én babám sem szopizott 2 hónapos kóra óta, azóta minden nap többször fejem le a tejet /kézi melszívóval/. És még a mai napig tudok neki adni 280-300ml tejet. Tehát szerintem minden csepp megéri. Sajnos más megoldás nincs. Probáld ki a 7-5-3-1 módszert, 2-3 napon belül hatásos.

-6 hónapos baba anyukája-

2010. márc. 14. 12:57
 8/11 anonim ***** válasza:
70%
Igen vissza lehet hozni. nekem olyan kevés lett a tejem h már csak 10-20 ml-t tudtam két ciciből fejni. elkezdtem inni édeskömény teát és homeós bogyót, ricinus communis 5ch 3-4x 5 golyó és lac caninum 9ch ebből is 3-4 x 5 golyó. és minden etetés után fejtem, éjszaka is 2x fejtem, pár nap alatt beindult a tejcsi, azóta nem is kell szednem semmit. igyál sok folyadékot és amíg nem indul be a tejtermelődés addig szigorúan fekvés és amikor csak kéri a baba szoptasd meg.remélem sikerrel jársz , ne add fel. minden a fejben dől el, fél éves korig legalább jó lenne ha szopizna. ne görcsölj rajta és menni fog. kitartás.
2010. márc. 14. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Bizos, hogy egyszerűbb lenne letenni róla, de ne felejtsd el, hogy szerencsés esetben 6 hós korukig a tej legjobb számukra. Az én kismanómra is volt, hogy rájött az 5 perc és nem kellett neki a cici, akkor szépen átraktam a másikra. Az se kellett hát vissza az elsőre!

Ezt egy párszor eljátszodtuk és minden rendbe jött. Nem tudom próbáltad-e ezt az alap dolgot, hogy alkoholmentes sör? Neked úgy bedurrant tőle a cicim, hogy húúú...:)

Illetve a homeopátiás tejserkentő bogyóka is nagyon sokaknak segített a környezetemben.

Ne add fel, már csak azért sem, mert a pici elfogadja a tejedet, tehát szüksége van rá. Ők még ösztönösen "működnek" tudja mi kell neki! Nem beszélve arról, hogy milyen hatalmas védettséget ad a babádnak a betegségekkel szemben!

Hajrá, menni fog!!!

Sok sikert!

2010. márc. 14. 13:08
 10/11 anonim válasza:

Szia!

Én is úgyan így vagyok most!A picurim türelmetlen ha ráteszem a cicire ő is szopik egy kettőt és képes feladni!Sírva fakad!Felveszem és megnyugtatom majd teszem újra cicire!!Majd 4-5 szopás után beindult a belövelés és nincs gond!De viszont a tejmennyiséggel emiatt én is bajban vagyok hiszen ha már nincs belőlvelés akkor már nem is kell neki a cici!Ezt hívják lustaságnak!!Így én is azon vagyok hogy nőveljem a tejmennyiséget valahogy hiszen már pótolnom is kell!!

2010. márc. 15. 02:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!