Miert sir minden etetes közben? Alig kezdjuk el ordit. Valtoztatok szopi pozt, büfizünk. Közben és utána is. Puki és kaki is nagy sírasik közepedte távozik. Kezei ökölbeszoritva, lábát húzogatja es megfeszíti magát.
az evéssel indul meg az emésztés és bélműködés igazán, én babá is tuti akkor lett kínlódón szeéles, amikor evett volna, sírt mert ne tud enni, sírt mert éhes.
így "részletekben" szoptattam. hol felvettem ringatni, hol visszatettem cicire.
Espumisant nagyon javaslom, az segít, hogy könnyebben jöjjön.
az, hogy egyik mellet előnyben részesíti, jelezhet egy enyhe nyaki kötöttséget (babáknál rendkívül gyakori a merev ill laza izomzat, mert az idegrendszer még nem érett ezt szabályozni)érdemes masszírozni, esetleg gyógytornázni és a neten vannak pózok ahhoz hogy a másik mellet is megkapja, hogyan lehet a babát tartani, hogy viszont ő ugyanabba az irányba forduljon amibe szeret
Attól,hogy most kezdte,simán lehet tejfehérje intolerancia:
Egy bizonyos fokig tűri a tejet,utána jelentkeznek a tünetek.
Nálunk is ilyesmi volt,az anyatejet el sem fogadta,hiába tartottam teljes tejmentes diétát és tápszerból is csak a neocate vált be.(de tejfehérje diétához jó a pregomin és a pepti is elvileg)
Egy kérdést megérne a gyerekorvosnál,esetleg gasztros-nál.
Hasmenése nincs? Refluxa (esetleg csendes refluxa) nincs? -tudod,amikor nyeldekel vissza,mert vissza jött a sav.
Csuklani mennyit szokott? Az is lehet tünet.
Gyerekorvosunk nem nagyon 'aggódik' majd kinövi szöveggel jön mindig. Csuklani szokott de nem túl sokat. Inkkább bukós. Büfiztetés ellenére is. Gyógyszeresz javaslatára vettem co lactaset tejcukor lebonto enzim. De semmi. Mar megfordult fejemben lehet keves a tej azert sir.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Vidd el gastroenterológiára,egy alkalmat megér.
Ha esetleg nem próbáltad még,próbád ki a teljes tejmentes diétát( felvágottakban is van) vagy egy tejfehérje érzékenyeknek készült tápszert.
Nekünk a gastros doki mondta,hogy a bukás- nyeldeklés nem normális és adott esetben simán kezelhető gyógyszer nélkül ezzel a módszerrel (egy hét a alatt változott nálunk is a dolog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!