Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik olyan, hogy túletetem...

Létezik olyan, hogy túletetem a babát? 6 hetes a bébim.

Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy 3 vagy 4 óránként kell ennie, de a kicsim van, hogy 1,5 óra után is sír, nem tudom sem ringatással sem babusgatással megnyugtatni, csak a cicizéssel. Minden alkalommal eszik is, van hogy hetente 300 grammot is hízik, de általában 200-210 grammok mindig megvannak. A védőnő szerint túl gyakran szoptatok és túletetem a babát, amitől tele van a hasa és ezért ébred 1,5 óra múlva. De nem tudom megtenni, hogy nem teszem cicire a kislányom, ha egyszer csak ott tud megnyugodni, nem szeretném sírni hagyni, mert nem hiszem, hogy bármilyen pozitív hatással lenne rá, ha hagynám hosszú percekig sírni. Szerintetek rosszul csinálok valamit? Még olyan pici, nem várhatom el tőle, hogy tanulja meg, hogy csak 4 óránként kaphat cicit, ha ott érzi magát jól.
2008. szept. 7. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én védőnőm meg pont azt mondja, hogy egy babát nem lehet túletetni, mivelhogy dolgozni kell a tejcsiért, és ha nem akarna enni, akkor biztos nem erőlködne. Kizárt, hogy túletetnéd, szerintem.
2008. szept. 7. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak anyatejet kap, akkor nyugodtan adj neki, amikor csak kér. 6 hetesen még tökéletesen működnek az ösztönei, sokkal jobban tudja, mikor és mennyi kell neki, mint a védőnő, vagy bárki. Az sem baj, ha egyszercsak gyorsabban kezd el hízni és kigömbölyödik, amíg csak anyatejet kap, ne félj az elhízástól sem! Nálunk is így volt, a fiam gyakran evett, gömbölyödött, de a drága szoptatáspárti gyerekorvosunk megnyugtatott. Aztán idővel ritkultak az evések és a súlynövekedés is lelassult.

Jól csinálod, hallgass nyugodtan az ösztöneidre!

2008. szept. 8. 07:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik babaoldalon olvastam itt a neten, hogy a csecsemőket nem tudod túl etetni. Úgy vannak összerakva, hogy kibukják a felesleget. Sőt a tejed amikor elkezd enni inkább vizes, hogy csillapítsa a szomjúságát a babának a vége felé lesz tápanyagdús zsíros, ezért van, hogy ilyenkor is kibukja a vizesebbet, hogy legyen hely a pocakjában.

Én igény szerint szoptatom a kicsimet, igaz ő tápszert is kap, mert kevés a tejem.

10 hetes baba anyukája

2008. szept. 8. 10:34
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Ha túl gyakran teszed cicire akkor valószínű,hogy nem tudja teljesen elérni a hátsó,zsíosabb tejet,mivel még nem éhes annyira,így lehet,hogy pont a tejcukorban gazdag tejből eszik többet,ami hasfájást okoz.Ördögi kör.Fáj a poci,sír,te újra megeteted,stb.Én írnám a helyedben mikor mennyit evett,mennyi ideig cicizett,akkor jobban látod,mi a baj.Az jó,hogy szépen hízik,de jobb lenne,ha kialakulna egy napi ritmus.Nekem nagyon sokat segített "A suttogó titkai"című,csecsemő gondozásról szóló könyv.Amúgy az én 2 hónapos babókám is hasonlóan viselkedett,de már 4 napja beállt a 4 óránkénti evésre.Kitartás!Nem mindig az éhség miatt sír egy baba!Próbáld húzni az időt az evések között.:)
2008. szept. 8. 11:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, nem értek egyet azzal, hogy nem lehet túletetni, mivel velem már előfordult, pedig én még mindig küzdök, mert több m 2 hónap után is előfordul h este nincs tejem. Mikor túletettem, rengeteget bukott (nem szokott), emellett még nyakig be is tojt szegény. Nálunk iszonyat őrület volt az első hetekben a vegyes étrend miatt (tápszert folyamatosan hagyjuk el) és nekem kifejezetten felhívták a figyelmemet, hogy igenis túl tudja enni magát, ez a súlygyarapodásból is látszott, ő estig sosem kap tápszert. Előbb utóbb fogod tudni, mikor éhes. Hasfájásnál húzogatja a lábait, de meg tudod nyugtatni. Egyébként az én babám sosem engedi el a cicit, csak ha elalszik. Nem igaz, hogy tudja mennyi elég.
2009. nov. 6. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!