Szeretném elhagyni a tápszer pótlást, hogyan csináljam?
www.lll.hu
itt vannak nagyon kedves tanácsadók.
Ők segítenek "lelkileg is" tanácsot adni!
Tarts ki, szerintem a gyakori szopi nagyon jó, és nem lesz szükség tápra sem, de ők elmondják mit és hogyan csinálj.
A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert a feszültséget a babád is megérzi rajtad, és az senkinek sem jó...
Egyébként a 2 hetes még elég pici a "rendszerhez" 2-3 hós korukra maguktól kialakítják a rendszert!
Először is nyugodj meg. Mintha magamat olvasnám. Egy 2 hetes babának még nincs rendszeresség, még kell egy kis idő, amíg beáll egy ritmusra.
Nálunk is volt gond az elején a tejjel, én is sokszor tettem mellre, de kevés volt.
A következőket csináltam: fejtem minden etetés után, szedtem az urtica urens 5ch-t, és hittem benne, hogy lesz elég tejem. Aztán meggyőztem magam, hogy az sem gond, ha valami miatt mégsem, szeretem a babámat, és a tápszer a második legjobb dolog, amit adhatok neki, úgyhogy nem lesz gond.
Amint idáig eljutottam, megnyugodtam, adtam a tápszert, fejtem, és 3 hét múlva sikerült elhagyni a tápszert.
A pótlást ne add cumisüvegből, mert onnan könnyen kiszívja, nem kell érte dolgoznia, és esetleg cumizavaros lesz. Add kiskanálból, vagy ha teheted, akkor vegyél szoptanít-ot (sns) és add abból. Pohárból is itathatod, a picik nagyon ügyesen isznak pohárból.
Ne add fel, és ne ess kétségbe, ez a legfontosabb! A háztartás megvár addig, amíg alszik a kicsi, vagy hétvégéig, amikor apa is tudja kicsit felügyelni. Te meg próbálj legalább naponta egyszer pihenni a kicsivel, akár úgy is, hogy elalszik szopi közben, és te vele alszol. Pótlásnál meg először próbálj szoptatni, hogy legyen inger az agyadnak a tejtermelésre.
Ha végképp nem megy, akkor is tudd, hogy nagyszerű anyja vagy annak a kicsinek!
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!