Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mióta szültem és szoptatok,...

Mióta szültem és szoptatok, folyamatosan beteg vagyok. Mindig van vmi bajom, így sokszor kellett már gyógyszert szednem. Főleg Algopirynt. Lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés
Nagyon félek, még aludni sem bírok, hogy vmit ezzel ártok a babámnak.Most is mandulagyulladásom van, de már félek bármilyen gyógyszert bevenni.Ugye nem lesz baja a 3 hós babámnak.Előre is köszönöm a válaszokat.
2008. szept. 7. 08:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Az orvos biztosan csak olyan gyógyszereket ír fel Neked, amik nem ártanak a kisbabádnak, ne aggódj. Sajnos én is így voltam; annyira legyengült az immunrendszerem, hogy ötször egymás után volt fülgyulladásom (ami előtte sose volt) felváltva arc- és homloküreggyuszival. Az utóbbiak még csak hagyján, mert megszoktam, hogy minden náthám azzal végződik, de a fülgyuszi olyan rossz volt, hogy enni sem bírtam, lázas voltam, de fejtem, amennyit csak bírtam, nehogy elapadjon a tejcim. A fülemre kaptam cseppet és antibiotikumot is, de miután elmúlt, és megint kiújult, házi praktikákat (meleg só, kövirózsa, infralámpa) alkalmaztam, mert én is aggódtam a gyógyszerek miatt (hozzáteszem, elvileg feleslegesen, mert a doktor mondta, hogy az az antibiotikum szedhető szopi alatt is). Nem tudom, Neked milyen betegségeid vannak még, de kívánom, hogy mielőbb elmúljon ez az állapot, mert tapasztalatból tudom, milyen rémes betegen tenni-venni a baba körül, segítség nélkül. Jó egészséget és sok boldogságot Neked és a babádnak, ja és sok tejcit! :)
2008. szept. 7. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, én a fájdalmamra Panadol Baby szirupot vettem be, mert jobban használt, mint pl. az erős Cataflam (amit amúgy sem szedhettem volna). Paracetamolt szedhetsz.
2008. szept. 7. 09:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!Akkor remélem nem ártottam!

Az első válaszolótól kérdezem, hogy akkor te nem szoptattál míg gyógyszert szedtél?

2008. szept. 7. 09:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a szülés óta vagy ennyire beteges lehet,hogy kicsit ki van merülve a tested.Nem ártana vitamint szedned.Én a szülés után az orvosom tanácsára a szoptatás alatt Elevitet szedtem+vas tablettát.Ettől kicsit szorulása lehet az embernek,de azt megoldja a rostdúsabb táplálkozás és a sok folyadék.
2008. szept. 7. 10:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első és a második választ is én írtam. De, egyszer szednem kellett antibiotikumot, de olyat írt fel a doki, amit lehetett szopi alatt is. Másodszor már nem mentem vissza a fülgyulladással, ami jó nagy butaság, mert lehetett volna nagyobb bajom is... Viszont hamar kigyógyultam házilag is. A fájdalomcsillapítót is szopi alatt szedtem, de csak Panadolt, mert elég volt szerencsére annyi is. Menj csak orvoshoz, mert nem jó, ha elhúzódik a betegséged, pláne, ha valami szövődménye is lesz. Betegen is lehet szoptatni, ha olyan gyógyszert kapsz rá, nem lesz semmi baj. :)
2008. szept. 7. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 3 gyerkőcöm van, és mindegyiknél voltam beteg a szoptatási időszakban. Tényleg vannak olyan antibiotikumok, amelyeket lehet szedni szoptatás alatt, és NEM kell abbahagyni a szopit ezért. (Augmentin, Amoxicillin). Én főleg akkor lettem beteg, amikor már annyira kimerültem az éjszakázásoktól és a többi gyerek ellátásától, hogy már nem tudott a szervezetem védekezni. Sok C-vitamint szedtem, Grapefruitmag cseppeket ittam, napi 2 liter hársfavirág teát.

Sajnos segítség nélkül nagyon nehéz ezeket az időszakokat átvészelni, de föl a fejjel, jobban leszel nemsokára!!! Jobbulást!

(Azt azért nagyon halkan jegyzem meg, hogy a babák sok mindent "kibírnak", főleg ha szopnak, ui. az anya betegsége ellen termelt immunanyagokat a baba rögtön megkapja az anyatejjel. Persze fölöslegesen nem szabad gyógyszert szedni, de a dokik ilyenben nagyon lelkiismeretesek, és nem fognak olyan gyógyszert felírni ami káros lenne a babára.-legalábbis ez az én tapasztalatom)

2008. szept. 7. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Próbálj meg homeopátiás szereket szedni, nagyon jók, és a babának egyáltalán nem ártasz vele! Én folyamatosan homeopátiás szert szedek, és mindig bevált. Még a tüdőgyulladásnál is! És az a jó benne , hogy a születéstől lehet alkalmazni. Én az ötödik lányomat szültem most, és nagyon fájt a hátam a szoptatástól, elkezdtem szedni a homeopátiás szert, és 2 nap alatt megyszűnt a hátfájásom. Próbáld ki! Üdv. egy 5 hetes kisbaba anyukája
2008. szept. 8. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!