Szoptatás alatt lehet tetováltatni?
A szoptatás éppen úgy kizáró ok a tetoválásra, mint a terhesség.
Megváltozott a hormonháztartásod, még nem állt vissza. Vért is veszítettél. A szoptatás is a te szervezetedtől vesz el.
Fájdalmasabb lehet, vagy nem fogadja be a festéket a szervezeted, ellenanyagot termel, mintha beteg lennél, kilöki magából.
A szoptatás nem olyan hosszú időszak, a tetoválás örökre szól! :) Legyél még türelmes kicsit.
Én sem csináltatnám.
Azért irigyellek, hogy ilyeneken gondolkodsz, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jó babád lehet, nem sok gondod van vele.
Én az első három hónapban örültem, ha túléltem a mindennapokat.
Várj még vele egy kicsit.
Majd jön a foga, aztán megtudod, milyen a magyarok istene.
Amúgy nem célszerű tetováltatni, semmikor. Ha valaki annyira ostoba, hogy tetováltasson, akkor nyilván mindegy lesz neki, hogy épp szoptat-e.
Hivatalosan nem lehet se terhesen se szoptatás alatt, de ha te nem mondod hogy szoptatsz a tetováló alapból nem tudhatja hisz nincs rád írva.
Az utolsó válaszlónak mondanám, hogy nekem 10 hós a kisebb fiam 10 hetes korától teljesen átalussza az éjszakákat, van 8 foga de mindig csak akkor vettük már észre mikor kibújt, úgyhogy nem minden baba szenvedi meg azt sem.
Én nem tudtam, hogy nem lehet, úgyhogy elmentem (volna) tetováltatni, viszont a tetováló ismert már régebbről, és tudta, hogy terhes voltam nemrég még, szóval az első kérdése az volt, hogy szoptatok-e, mert ha igen, akkor se tetoválás, se piercing, egészségügyi okok miatt.
Persze ha nem tudja a tetováló, hogy babád van, akkor valószínűleg nem fogja megkérdezni, hogy szoptatsz-e, de igazság szerint valóban nem szabad ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!