Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meg fog ez vajon változni bennem?

Meg fog ez vajon változni bennem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Sokak számára most nagyon nem leszek népszerű, de nem tehetek róla, egyre jobban kiakaszt a szoptatásnak már csak a gondolata is. 37 hetes kismama vagyok. De egyszerűen nem áll rá az agyam. Nem azt mondom, hogy nem is akarnék, meg meg sem próbálnám, de persze. De ha valamiért nem sikerülne szoptatni, egyszerűen nem lenne ( mert ilyen is van, 100 ilyet olvastam már, hogy mindent megtett anyuka mégse indult be ) vagy a baba nem tudna ( én se és bátyám se tudtunk ) nem esnék kétségbe. Biztos hogy nem szednék különböző bogyókat meg teákat. Valahogy annyira idegen tőlem ez az egész, illetve egyre idegenebb. Pedig borzasztóan érzékeny alkat vagyok, illetve mindig azt megmondták, hogy igazi anyatípus. Nagyon sokat olvastam itt is, meg facebookon is benne vagyok 2 kismamás csoportban, de már irritálnak a kifejezések is. Nem kéri a cicit/cicim, tejcsi/tejci, stb. Meg hogy az anyukát 100szor jobban megviseli ha a gyerek valamiért nem kéri már a cicit... Szerintetek ha megszületik a kislányom meg fog ez változni? Járt esetleg valaki hasonló cipőben? :(
2015. aug. 12. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kellene ennyire rágörcsölni erre. Alakulnak a dolgok maguktól. Majd ha szopik, szopik, ha nem, akkor meg nem. Én is tápszeren nőttem fel, mert anyukámnak másfél hónap után elapadt a teje, és jelentem, élek, egészséges vagyok, pedig 30 évvel ezelőtt a tápszerek meg sem közelítették a maiakat.
2015. aug. 12. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:
majd megpróbálod,aztán meglátod. látatlanba úgyse tudunk mi se,te se mondani semmit.nálam változott,nem tudtam elképzwelni,hogy szoptassak mert nagyon érzékeny volt,aztán mégis amíg volt tej (9hónap) szoptattam. majd meglátod nálad,hogy lesz
2015. aug. 12. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy meg fog változni, lehet, hogy nem. Én sem voltam oda a szoptatás gondolatától, de persze megpróbáltam. Hát, egy kínszenvedés volt. Tejem nem nagyon volt, a fiam sem volt oda különösebben a ciciért, a vége egy gyönyörű mellgyulladás lett 40 fokos lázzal, antibiotikummal. Ittam valami teát (már a fene sem tudja mit, 3 éve volt), na attól ordított, mert fájt tőle a hasa. Pótlás állandóan kellett, mert ugye egy 3900 grammal született gyereknek nem igazán elég 40 ml tej (2 mellből). 3 hét után hagytuk rá és nem voltam egyáltalán kétségbe esve, megkönnyebbülés volt mindenkinek.
2015. aug. 12. 19:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket :) igyekszem mostmár nem rápörögni mégjobban :)
2015. aug. 12. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:

én is azt tudom írni, hogy majd meglátod!

Nekem pl. eszembe nem jutott, hogy majd én ne szoptassak, ezer helyen utánanéztem az anyatej előnyeinek, komolyan hittem benne, hogy ez működni is fog.

Aztán hazajöttünk a kórházból, éhes lett a gyerek és nem tudott enni, bealudt, fájt, pár óra múlva a mellem is begyulladt. Lefejtem neki kézzel egy adagot bőgve, az apja addig elment mellszívóért és 1 hónapig próbáltam szoptatni, bealudt, begyulladt, nem szívta le stb. úgyhogy fejtem és fejtem és rendesen jóllakott üvegből rendre :)

Most jön a testvére, most azt nem tudom elképzelni már, hogy igény szerint szoptassak, csak fejésre és tápszert tudok elképzelni. (Mondjuk a nagytesó nem is hagy más választást majd szerintem, mert még a notebookot is kinyírja, ha helyette azzal foglalkozok, így meg nem lehet félórákat órákat előtte szoptatással tölteni majd).

A kifejezések engem is irritálnak, de ez nem a gyerek táplálás kérdése :)

2015. aug. 12. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindkét nagymamám egy gramm anyatejet sem ivott. Az egyiket tejbegrízzel etették születésétől fogva(édesanyjának dolgoznia kellett, betakarítási idő volt, a dédi etette), a másikat teával-kekszel nevelték(nem bírt szopni, anyagilag csak erre futotta). A szoptatás csak pár hónap, nem érdemes rajta görcsölni! Sajnálom, de undorítónak tartom, ha egy gyermek évekig van szoptatva. Szoptatni úgy kell, hogy ráteszed a melledre, és ott van egész nap (igény szerinti szoptatás), és nem szabad idegeskedni, hogy grammra jó-e a napi gyarapodása. Egyébként én nagyon örültem, mikor abbamaradt 7 hónaposan a szoptatás. Mázsányi teher esett le a szívemről! Nem kérte a kisfiam, eltolta a mellemet, a kaját kérte. Nem viselt meg! Rendszer jött az életünkbe.
2015. aug. 12. 23:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. aug. 13. 06:54
 8/9 anonim ***** válasza:

5-ös nekem is rengeteg időm rá ment a tejszaporításra,na én se tudom elképzelni,hogy a 2.nál ez megoldható ki ér arra rá,hogy órákat fejjen szoptasson addog meg ott a 2 gyerek :-(

2

2015. aug. 13. 08:26
 9/9 anonim ***** válasza:

En is ugyanugy ereztem, ahogy te.

Aztan 3 hete megszuletett a kisfiam, a noverke odahozta, a mellemre tette (nem cicire), es a vilag legtermeszetesebb dolga volt, hogy szoptattam (nem ciciztem, tejcsiztem, tejciztem.)

Engedd at magad az osztoneidnek. De ha megsem megy, akkor ne ostorozd magad. Ettol meg lehetsz szuper anya.

2015. aug. 15. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!