Milyen hátrányt szenved a fiam, ha 3 hós korától nem tudtam szoptatni, és koraszülött?
Figyelt kérdés
gondolok itt idegrendszer, stb, immunrendszert tudom. Vádolom magam, de nem ment tovább.2015. júl. 10. 17:00
11/15 anonim válasza:
továbbtanulás anyatej miatt??? Az Úr megáldjon, ez igazán túlzás már! Nem ezen fog múlni!
Én sem anyatejen nőttem fel, és láss csudát, egyetemi diplomám van! A három gyerekem közül kettő nem tudott szopni (a toxémia durvább változata, pre-eklampsia miatt lettek koraszülöttek) , és ugyanolyan okosak, mint amelyik szopott!
12/15 anonim válasza:
Könnyű az olyannak beszélni, akinél ömlik a tej magától, az el sem tudja képzelni, milyen az, ha még nyomásra sem jön semmi, csak egy-két csepp és semmilyen varázsszer, praktika, bogyó nem használ. Főleg egy koraszülött babáról van szó, aki talán nem tud, képes szopni és mivel nem tud szívni helyesen, nem termelődik a tej sem. Oxigénhiányos babáknál is előfordul, hogy nem tudnak szopni, a cumisüvegből viszont megy, mert ott a lukon enyhe szívásra is jön a tej. Szerintem ha az orvos ismerőseid ennyire odavoltak, akkor miért nem javasolták, hogy anyatejgyűjtő helyekről szerezz be anyatejet? Ha nagyon kétségbe vagy esve, köszönhetően a rémhírek terjesztőinek, akkor ennek a lehetőségnek még utána járhatsz. De ahogy mások is írták, tápszeres babák ugyanúgy felnőnek szépen, mint az anyatejesek. Ismerek olyan tápszerest, akit 2 éves koráig csak az oltásokon látta a gyerekorvos, pedig őt aztán nem búra alatt nevelik. Magas láza még sosem volt, egy-két vírus átment rajta, de semmi más. Az értelmi fejlődést sem befolyásolja a szoptatás, ahogy mások is írták már. Az érzelmi, szociális, erkölcsi fejlődésre sincs hatással. Cumisüveggel is ugyanúgy átölelheted a babád, mintha szoptatnád. Ha már tápszer, annyi előnye biztos, hogy van, hogy tele vannak és megfelelő dózisban a szükséges vitaminokkal és nincs bennük méreganyag, ami az anyatejben lehet (tartósítószerek, színezékek, ízfokozók, a rossz levegő vagy a víz, a nem megfelelő táplálkozás, stb.).
13/15 A kérdező kommentje:
Igen, tudom és ép ésszel ezeket el is hiszem, át is látom. De azt hiszem nem csak ez itt a gond, hogy a kisfiam tápszeren nő fel vagy nem. Anyatejgyújtőállomásról nem akarok tejet, mert az első lánynak is kaptunk tejet, és állandóan beteg volt tőle, ment sokszor a hasa, hányt. Második gyereknél már azt mondtam, hogy ezt újra nem csinálom és neki amíg tudtam adtam anyatejet, de Ő 8 hónapig szopott tápszeres pótlás mellett. A másik, hogy tejfehérjeérzékeny a fiam, tehát tápból speciális kell neki, amit nem igazán fogad el, de valahogy mindig beleerőltetem az adagját. Szóval elég sok tényezős a helyzetünk. A legjobb lenne neki, ha lenne tejem és diétáznék, lehet ezért is bánt nagyon a dolog. De azt hiszem segítséget fogok kérni, és elmegyek most már pszichológushoz is, mert úgy érzem nagyon beleloholtam most magam, és talán még az egész helyzetet sem sikerült feldolgoznom, hogy koraszülött, stb. Sok volt ez most. Köszönöm a sok támogatást, és a sok hasznos választ!
2015. júl. 12. 20:38
14/15 anonim válasza:
Keress anyukákat, akiknek szintén tejfehérje érzékeny a babájuk, meg tudjátok osztani a tapasztalatokat. Az idő is segíteni fog neked, mert látni fogod, hogy szépen fejlődik a babád. Ne aggódj vagy félj, mert a babád is érzi és ő is nyugtalan lesz, ami tényleg káros neki. Meglátod, hogy minden teljesen rendben lesz, csak nyugi! :-)
15/15 anonim válasza:
Esetleg később allergiás lesz,vagy asztmás.
Vagyis az ismerősi körömben van olyan,aki tápszeres volt. Bár annak 20éve,mamár lehet még spécibbek ezek a tápszerek.
Az anyatejjel különböző immunanyagok kerülnek át az anya szervezetéből a baba szervezetébe (Passzív védelem) ,ezzel is segít kialakítani a baba immunrendszerét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!