Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig kell anyatejet/tápszert...

Meddig kell anyatejet/tápszert adni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
11 hónapos a lányom, szerencsére még van tejem. Ha esetleg elapadna, akkor mi az a kor, amikor már nem kell tápszert adni, hanem mással pótolható az anyatej? Félre ne értsetek, szoptatás párti vagyok, és azon vagyok, hogy minél tovább szopizzon, nem akarok tápszert adni. Pont ezért érdeklődöm, hogy mikortól úszom meg biztosan a tápszert?
2010. márc. 4. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyugi! ha eddig volt tejed és a babád rendszeresen szopik még, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy elapadna a tejed :) 1 éves korig és még afölött is meg kell kapnia a gyereknek a napi 500g-nyi tej alapú táplálékot. Hogy ezt mivel fedezed, az igazán mindegy. Bármilyen tejtermék jó, ami nem túl cukros :)
2010. márc. 4. 13:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :-)
2010. márc. 4. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Én 12 hónapos koráig adtam neki a tápszert.Utána jött a tej.
2010. márc. 4. 14:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor fellélegezhetek, megúsztuk a tápszert. :-) Köszönöm.
2010. márc. 4. 14:37
 5/5 xStefix ***** válasza:

1 éves kor után adhatsz neki babatejet is, főleg, ha érzékeny az egyéb tejes ételekre. Bár végülis a babatej is egyfajta hígabb tápszer, csak részben más az összetétele ill. már csak ivásra való. :-S

Ha viszont nincs gond a tejes dolgokkal, akkor azokat adj neki, esetleg idővel már tehéntejet is. De amíg szopi van, addig nyilván nem kell ezeket túlzásba vinni.

2010. márc. 5. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!