Beteg lehet a babám is?
Szia!
Szia!
Nem szeretnék rossz választ írni, kérdezd ki az orvostok véleményét is, meg a védőnőét, de úgy tudom bárminemű betegség elsőszámú ellenszere az anyatej, még akkor is ha beteg vagy; mert nem a betegség maga megy át, hanem a termelődő (anyai) ellenanyagok, amik kb 3-4 hónapos koráig "önmaguktól" nem termelődnek egy baba szervezetében, kizárólag az anyától kaphatja meg.Így tehát szerintem a szoptatás adhatja a legnagyobb védelmet, ha még kevés is.
A férjed ne érintkezzen a babával ameddig beteg!!! Mossátok a kezetek folyamatosan! A szervezeted ilyenkor immunanyagokat termel az anyatejbe az ellen, amitől megbetegedtél! A tejed nem fog elapadni! Igyál sokat mindegnképpen szénsavmentes ásványvizet és rengeteget szoptass!!! Ez alatt értem a napi 8 szoptatás helyett 16-20alkalommal! A tápszert szépen lassan hagyjátok el, mert ha adod neki, egyre kevesebb lesz a tejed! Bújjatok ágyba együtt a babával, pihenj egész nap, pár napig és szoptasd amikor csak ébren van! Velük még könnyű, hiszen úgyis elalszanak szopi közben! A maradékot mindig fejd ki az utplsó cseppig!
14 hós anyuka aki még mindig szoptat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!