Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen tápszert lehet adni a...

Milyen tápszert lehet adni a babának rögtön ha esetleg nem lenne tejem amit boltban is kapni nem kell feliratni és jó? Lehet bevinni szüléskor a kórházba?

Figyelt kérdés
2010. márc. 2. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:
A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..
2010. márc. 2. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:
szia. nem kell vinni semmiféleképpen tápszert a kórházba, úgyse adhatnád oda neki. Inkább próbálj meg szoptatni, ha egyből mégse indulna meg a tejed (nekem 3 hét volt amíg rendesen beindult) akkor a kórházban adnak a babának pótlásra. Az a lényeg hogy sokszor rakd cicire. Újszülöttnek való tápszert (talán 6 hónapos korig) csak receptre lehet vásárolni. A receptet a gyerekorvos irja fel.
2010. márc. 2. 13:18
 3/5 anonim ***** válasza:
második vagyok. most olvsaom az első válaszadót. nekem nem adtak receptre 2 gyógyszertárba se tápszert. Az én babám BEBA HA start tápszert kap, egy doboz 600 gramm és 2000 forintba kerül.
2010. márc. 2. 13:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, én nem vettem, csak érdeklődtem, hogy ha gáz van, lehet-e, és azt mondták, hogy persze, és rögtön mondták az árát.
2010. márc. 2. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:

A babának a kórházban kb 2 napig nincs szüksége tápszerre. Megszületésük után kb 1 napig nem is nagyon szopiznak, kb 1 napnyi tartalékkal jönnek a világra. Sok helyen cukros vizet adnak pótlásnak, de mindenképpen az első a szoptatás. Olyan pici a babák gyomra (mogyorónyi), hogy az előtej mennyiségre bőven elég nekik. Ráadásul rendkívül tápláló. Már a kórházban sokszor kell mellre tenni, egy szoptatás alatt mindkét mellre, így elérhető a gyors tejbelövellés.

Tapasztalatból mondom, van 2 gyermekem, mindkettővel a második napon már tejem volt, 50 miliket szopiztak, és még fejnem is kellett!

2010. márc. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!