Cumi vagy nem? Mi a vélemény a cumiról?
Az én babám valamiért nyugtalan volt. Már közvetlen a szülés után a kórházban a csecsemősök adtak neki egy cumit a szájába(sok kismama úgy nézett rám , mint a véres ingre, hogy lehet egy 2 napos babának a szájába cumit adni).
Aztán teljesen magától(!), 3 hónapos kora óta egyszerűen nem kell neki a cumi. Erről ennyit. Most 19 hós és valószínűleg már nem is fog cumizni.
Én nagyon ellene voltam. De mikor hazajöttünk a kórházból és már órák óta üvöltött, pocak tele, pelus tiszta, a védőnő is csak nézett rám, hogy ordít a gyerek és nem tudom megnyugtatni (ő sem tudta), akkor odaadtam neki a cumit és kb. fél perc múlva aludt. Nem cumifüggő, alváshoz kell neki inkább, meg ha megyünk valahova, a kocsiban megkapja, de elvan nélküle is. Mostmár ha véletlenül kiesik a szájából visszateszi, ha kell neki, ha nem kell, eldobja, de van, hogy keresztbe kapja be, úgy rágja, hogy az ínyét masszírozza vele (jön a foga).
5 hónapos
Szia!
Én 1 hónaposan adtam neki, mert amikor sírt, a torkát nagyon kikészítette, így valamennyire megnyugodott. 2 hónapos korában ahogy felfedezte az öklét és az ujjait, azóta elutasítja a cumit, fintorog rá. Úgyhogy nálunk eddig tartott a cumi pályafutása. Már 5 hónapos lesz, inkább a rágókát vagy a textilpelust rágcsálja, ha valami bántja.
Én sem szerettem volna neki cumit adni,de mikor már semmivel sem tudtam megnyugtatni,akkor adtam neki és cuclizással lenyugtatta magát,most már így könnyebben alszik el,de álmában kiköpi és én félreteszem,nem vissza a szájába :O) valóban nem egy jó dolog,de az ujjszopás sem! Nővérem tizenéves koráig szopta az ujjat a fogain meg is látszott rendesen,majd fogszabályzó...
Amint lehet elhagyjuk a cumit :O)
Szia!
Én vettem cumit mielőtt megszületett a fiam.Kb. két hetes korában hasfájós lett, sokat sírt, nyűglődött, kérte a cicit.Mindig adtam neki, így volt amikor egész nap cicin volt.Én meg már idegbeteg voltam.Próbáltam neki odaadni a cumit, de nem fogadta el, csak nagyon ritkán.Olyan heti egyszer.Pedig aztán vettem másfajtát is.Azóta se kell neki, pedig mindig nálunk van.Már egy ideje megtalálta az ujját, azt szopja, aminek nem örülök.A cumit el tudtam volna venni tőle, az ujjárról nehéz lesz leszoktatni.Ez van.
/Z/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!