Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elapad a tejem? Adjak tapszert...

Elapad a tejem? Adjak tapszert neki?

Figyelt kérdés
7 honapos a babam. Reggel, este es du. 3kor szoptatom, tizorai es uzsonna ki van valtva. Ejjel regebben egyszer kelt, addig minden rendben is volt, akkor mindig szoptattam. De mostanaban 2-3x is kel, az utobbi 1-2 hetben. Ilyenkor mindig probalom megszoptatni, de tobbszor is megtortent mar, hogy egyszeruen nem indult be a relex, ha azelott nem regen szoptattam. Nem tudom, hogy vajon az ehseg miatt kel, vagy a fogzas miatt. Egyebkent nem egyszeru a szoptatas, nagyon lassan indul be a reflex, amig nem jon rendesen a tej, addig folyamatosan sir, harap, vergodik a babam. Viszont szoptatas utan nyugodt, es jo kedelyu a kovetkezo evesig. Hogyan tudnam kideriteni, hogy keves-e a tejem vagy esetleg csak a fogzas miatt kel? Kenem az inyet egyebkent, de nincs valtozas
2015. jún. 7. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:

7 hónaposan a szeparációs szorongás miatt is kelhet gyakrabban. Ellenőrzi, hogy megvagy-e, aztán persze szüksége van a nyugtató szopira.

Nem tudom, írtad-e, hogy mit vacsorázik. Lehet, hogy kaphatna az esti szopi előtt egy adag tejpépet, az laktat, és elalvás előtt megkaphatná az altatós szopit. A fiam kb. ilyen korában kezdte eszegetni vacsira a tejpépet, aztán szopizott. Elég jól aludt éjjel. És 15 hós koráig szopizott.

A fogzásra nekünk a Viburcol kúp vált be. Próbáld ki! Nem ártasz vele, homeopátiás készítmény.

2015. jún. 7. 16:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja, és 7 hónap szoptatás után természetes, hogy nem érzed mindig a tejleadó reflexet. Attól még megvan az. Szerintem szoptass, a tápszer csak végső esetben.
2015. jún. 7. 16:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Vacsorara hazi keszitesu tejpepet kap ugymond. Fott rizshez adok gyumolcsoket es leturmixolom, szereti nagyon. Neha tejpepet is kap, de csak akkor, ha epp van itthon. Nem Magyarorszagon elunk, igy a keszlet eleg hamar kimerul, nem tudok olyan sokat elhozni. A reflexet amugy meg mindig erzem, nagyon faj meg mindig, feszit. A kupot kiprobalom, koszi a tanacsot, beszerzem hamarosan, mert megyunk haza nehany hetre.
2015. jún. 7. 17:49
 4/5 anonim ***** válasza:

fú total igy voltam en is...7 hosan reggel este es du. 4-kor szopi es ejjel 3-4 kelés....mindent kiprobaltunk es igen banalis, de a vilagitos cumi oldotta meg a kerdest...szoval.ha cumis a lanyod es nincs ilyenje, aja.latos beszerezni....hogyan alszik el?

vacsira a gyumolcs nem a legjobb valasztas amugy, még rizzsel sem tul laktato raadasul felfujhatja...megis jobb lenne a tejpep...en amugy a tapszert is elkezdtem neki adni kb 8 hosan mert csak havi 100 grammot hizott, de a potlas nem oldotta meg, sot minnel tobbet ciciztettem ejjel annal tobbszor kelt, hozzaszokott a kozelseghez...raadasul nekem sem jott mar a reflex....igy aztan feladtam es irattam tapszert, de azota is csak cici utan kap, 120 milit alkalmankent es igy eleg is neki. tied hizik rendesen? de mondom az attorest a cumi jelentette, pedig volt dentinox, kup, fenyes szoba sotet szoba, hideg szoba meleg szoba, sirni hagyas ciciztetes tejpep vacsi zoldseg vacsi gyumolcs vacsi szeparacio ellen egyuttalvas szoval minden:)

2015. jún. 7. 21:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Hat o igazi oriasbebi volt, amikor szuletett, szoval heti 100-150 grammnal o talan soha nem is hizott tobbet, de ezzel amugy nincs gond. Kiprobalom a vilagitos cumit is, hatha, habar remgetegszer lattam mar, ahogy almaban visszateszi a cumit a szajaba. Mas vacsit is kiprobalok, beszerzek egy tonna tejpepet is most, ha hazamegyunk, de akkor sem aludt jobban, mikor azt kapott. Annyira edes, hogy szomjas volt ra. En ugy csinalom, hogy fozok rizst, es rakok bele tapszert is, szoval kb tejberizs leturmixolva. Meg egy kis gyumi, hogy legyen ize. Tobbfele vacsit is kiprobalok, hatha hasznal valami, koszi a tanacsokat :) egyebkent nem cicin alszik el, hanem szoptatas utan csak berakom a kisagyba es elalszik szepen kb 5 perc alatt.
2015. jún. 7. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!