Szoptatási probléma. Lehet segíteni?
2 hetes a babám. Van tejem, de két napja elég keveset eszik ciciből. Viszont a lefejt cumisüvegből sokkal többet. Most mit csináljak?
Szopjon amennyit akar ciciből, aztán utána tápáljam cumisüvegből majd fejjel le?
SOS!

Szerintem ne etesd cumisüvegből, ha lehet, csak cicizzen, mert elkényelmesedik, vagy cumizavaros lesz, vagy mindkettő...
Én is adtam néha lefejt tejet a babáimnak, de csak ha elmentem itthonról, és más etette, de ezt CSAK 2-3 hós kora körül kezdtük, amikorra már rutinná vált a szopás mindkettőnknek.
Két hetesen ehhez még túl pici. A cumisüveget teljesen más technikával kell használni, és persze könnyebben is folyik belőle, így elutasíthatja a cicit (ez a cumizavar). Ti még nem tartotok itt, ezért fontos lenne hogy csak cicizzen. Ha mindenképp kell adni a lefejtből, akkor azt vagy pohárkából, vagy kiskanállal, vagy fecskendővel tedd, vagy vannak még erre alkalmas más eszközök is.
Ha igény szerint szoptatod, akkor lesz elég tejed, figyelni kell a pisis pelusok számát és ha van napi 4-6, akkor nem éhezik!
És nem minden étkezésnél eszik ugyananynit, nem érdemes méricskélni, max. naponta egyszer ugyanabban az időpontban (mondjuk este), abból is látszik a fejlődés.
Minden jót Nektek!

Az előtte szólókhoz csatlakozom!
A babák nem buták. Tudja, ha nem szopik rendesen, majd utána megkapja üvegből, amiért nem kell megdolgoznia. Próbáld meg visszaszoktatni a mellre, ehhez segítséget kérhetsz a lll.hu oldalon található szoptatási tanácsadóktól, ők nagyon segítőkészek, én is kaptam már segítséget.
Vissza fog szokni, csak egy példa. Hugom babája 2 hétig inkubátorba volt (vele született szívbetegség miatt), addg csak lefejt tejet kapott. Még szopni is gyenge volt, de 1 hét alatt elérték azt, hogy kizárólag mellből szopott, kb 3-4 hetesen.
Kitartást kívánok, illetve ne szégyellj segítséget kérni szakemberektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!