Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 11 hónapos babánál szoptatási...

11 hónapos babánál szoptatási probléma?

Figyelt kérdés
Eddig minden jól ment, kivéve az elejét, amikor begyulladt a mellem, stb. Most megint ez van, nem értem miért. A "jobbik" mellem egyik napról a másikra iszonyúan bedurrant, kemény, mint a kő. És a babám nemigen akar belőle szopni, pedig se mellszívóval, se kézzel nem tudok belőle kipréselni valami sokat. Félek, megint begyullad vagy még rosszabb történik. Mit lehet tenni ilyenkor? Nagyon fáj is, és majd' leszakad. :(
2009. nov. 15. 08:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták ilyenkor fejés előtt meleg vizes borogatás és akkor megindul majd.
2009. nov. 15. 09:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Pedig muszály lenne valahogy lefejned.Próbáld meg a melegvizes borogatást,és egy picit masszírozd át óvatosan a hónodaljától kezdve.Aztán kezd el kézzel fejni,amig beindul a tejcsi és utána tedd át a mellszívót.Nekem így sikerült mindig hatásosan fejni!
2009. nov. 15. 09:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet,h tejköved van,nézz utána mi az.Nekem volt,eldugul tőle a tejcsatorna,emiatt felgyűlik a tej,és nagyon fájdalmasan bekeményedhet.Ilyenkor próbáld meg meleg borogatással,vagy egy kád meleg vízben fellazítani,és addig próbálni a fejést,amíg kijön a kő,akkor megindul,és szinte magától kiürül.
2009. nov. 15. 09:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Én sem tudtam sokat fejni. Egyszer jártam így, akkor az segített, hogy félálomban tettem mellre a babám, már majdnem aludt, és úgy hajlandó volt szopni.

Hívj fel egy szoptatási tanácsadót, www.lll.hu, mert lehet, hogy összetett a probléma, ezt nem lehet egy mondatban megoldani.

2009. nov. 15. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!