Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon rossz ezek a gondolatok?

Nagyon rossz ezek a gondolatok?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem nem vitát akarok!!

8 hónapos terhes vagyok, és számomra még mindig rideg a szoptatás kérdése.Más járt már így? Az első baba elejétől tápszeres volt. Nem volt tej ott megoldotta a természet.

A válaszokat köszönöm.

2010. febr. 26. 09:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is volt ilyen érzésem,mint neked,évekig,hogy ez olyan állatias dolog...

Aztán több,mint tíz évig nem sikerült a baba.A sok szenvedés megváltoztatott,hogy bármit megtennék...

Most négy hónapos a kislányom,nem tudtam szoptatni 5hétnél tovább,ezért sírtam két napig,mert a legszebb és neki a legegészségesebb ételt nem tudom megadni neki.Nekiálltam fejni a tejet.Még most is ezt kapja.Igaz mindent megteszek,hogy még ne apadjon el.

Boldog babázást,és sok örömöt kívánok.

2010. márc. 9. 08:35
 22/27 anonim ***** válasza:
53%
Nekem is hasonló érzéseim voltak az első terhességemnél, aztán megszületett a kislányom és elvitték az intenzív osztályra, mert kapásból sárga volt. Míg nem indult meg a tejem, teletömték tápszerrel és persze a cumiból csak folyt a kaja. Aztán észre vettem, hogy amikor már a lefejt tejemet adták cumiból oda, rohamosan javult az állapota. Ez volt az a pont, amikor megfogadtam, hogy bármit megteszek csak szoptathassam a gyerekemet, mert az jó neki! Nem állítom, hogy tápszerrel nem lehet egészségesen felnőni, de az anyatej szerintem egy természetes dolog, amit kár elpocsékolni. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha egészségesen él az anya. Én mindent megteszek azért, hogy természetes, egészséges és lehetőleg ne mű kajával etessem a gyerekem. De ha nem sikerül akkor jön a tápszer, és egy pillanatig sem fogom rossz anyának érezni magam miatta. A 20 hónapos kislányomat csak 6 hónapos koráig tudtam szoptatni, mert az új terhességem miatt elutasította a tejemet, a most 5 hónapos kisfiam csak anyatejes még nem kapott soha tápszert.
2010. márc. 9. 15:22
 23/27 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem nem. Teljesen meg tudom érteni a tápszerezős anyukákat. Én úgy indultam neki, hogy legalább egy évig akarom szoptatni a kisbabámat aki most 3 hónapos. Aztán úgy alakult, hogy fogamzásgátlót kezdtem szedni ami sajnos majdnem elapasztotta a tejemet, mire tápszert adtam neki kiegészítésként. A gyógyszert abbahagytam akkor, de azóta is egy héten 2-3 szor esténként utolsó etetésnek tápszert kap, mert nem elég neki a tej. Így meg legalább jól lakik, és tudom, hogy mennyit evett, mert nem mindig sikerül a szoptatás után megmérni mert úgy ficánkol. És sokkal kényelmesebb is a tápszerezés bárki bármit mond, pedig én egész nap kizárólag szoptatok és azért este is azzal kezdek tápszer előtt.

Ma meg úgy nézett rám a gyerekorvos meg a védőnő mint a véres húsra, mikor kértem tápszernek receptet. Hiába mondtam, hogy csak kiegészítésként adom neki. Mindegy pénteken jön úgyis a védőnő, majd leüvöltöm itthon a fejét, ha a helyükön nincs idejük velünk foglalkozni, mert szerintem ki ezért, ki azért adja a gyerekének, de a tápszeres gyerek is gyerek, nincs velük semmi probléma, és ugye senki sem hagyja a gyerekét éhezni!

2010. márc. 9. 16:15
 24/27 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. márc. 11. 12:35
 25/27 xStefix ***** válasza:
53%

Én a sok pro és kontra történet után azért arra is kíváncsi lennék, hogy a kérdezőnek miért "rideg a szoptatás kérdése".

Elmondanád nekünk?

2010. márc. 11. 14:34
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék arról írni. Talán azért mert eleve utálom a melleimet sose tudtam elfogadni őket. Ebből tudok következtetni.A megváltozott értelmét és utáni kinézetét biztos nem tudnám elfogadni. Plasztikára pedig nincs keret.
2010. márc. 16. 17:40
 27/27 anonim ***** válasza:
53%
én is utálom a melleimet, túl nagyok, a férjemnek tetszik, előte is tetszett, meg most is, de én utálom. ettől fügetlenül szoptatom a már 15 hós babámat. egyébként szerintem a tápszerezés nem kényelmesebb, mint a szoptatás. én az elején 1 hónapig tápszereztem, mert a babámat az intenzíven rászoktatták, és nagy nehezen szokott vissza cicire, és hát nem úgy emlékszem rá vissza, mint egy hajde kényelmes dologra. így meg csak előveszem a cicit, aztán anniy. utazni, kirándulni is sokkal kényelmesebb így. de szerintem ennél a kényelmi szempont pont az utolsó, bár ez csak az én véleméynem.
2010. márc. 17. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!