Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon rossz ezek a gondolatok?

Nagyon rossz ezek a gondolatok?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem nem vitát akarok!!

8 hónapos terhes vagyok, és számomra még mindig rideg a szoptatás kérdése.Más járt már így? Az első baba elejétől tápszeres volt. Nem volt tej ott megoldotta a természet.

A válaszokat köszönöm.

2010. febr. 26. 09:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
én sem szerettem szoptatni. 3 hónapot kihúztam, de kínlódós volt, nem is igen volt tejem, hozzá kellett pótolni, úgyhogy meguntam. akkor már az orvos is azt mondta, hogy azért a kevésért igazán felesleges kínozni magam.
2010. márc. 8. 09:46
 12/27 anonim ***** válasza:
17%
Szia. Én is ugyanezt éreztem mikor terhes voltam, sőt már jóval a terhességem előtt a szoptatás gondolatától is kirázott a hideg. Amikor megkérdezték tőlem félek-e a szüléstől azt válaszoltam a szülés nem is érdekel hanem a szoptatástól rettegek. Lehet az is közrejátszott hogy egy barátnőm elmesélte a rossz élményeit a szoptatásról. Szerintem nincs ennek semmi lelki oka és nem kell emiatt szakemberhez fordulni, mert igy akkor is forduljunk szakemberhez ha valaki retteg a szüléstől? Egyszerüen csak egy olyan dologról van szó amit még nem éltél át az életben, és idegen. Persze hogy sokan félnek az ismeretlentől. Miután megszületett a kislányom hirtelen el is felejtettem mitól rettegtem ennyire, mert csak úgy jöttek a dolgok, a nővér behozta a mellszivót és rájöttem hogy ha a fejés nem is olyan borzasztó akkor a szoptatás sem lehet az. (császárral szültem és nem volt egyből tejem). Úgyhogy mikor beindult a tejem és a kislányom elkezdett szopizni a világ legtermészetesebb dolga lett számomra.
2010. márc. 8. 10:16
 13/27 anonim ***** válasza:
49%

szia

az én babám besárgult, ezért mindenféle löttyel itatták a kórházba.így megtanulta, hogy a kaja könnyen jön. kb 8 csecsemős nővér, a védőnő és a gyerekorvos is próbált segíteni, hogy tanuljon meg szopizni, de nem sikerült, így fejtem minden etetésnél a tejet 11 hetes koráig. Sokat bukott, a sav felmarta a nyelőcsövét. így 10. héten olyan ordításba kezdett, hogy azt nem kívánom senkinek, persze orvos szuri. Innen kezdve katasztrófa volt az egész, ezen az oldalon olvastam, hogy egy anyukának azt tanácsolta egy orvos, hogy ne adjon a babának tejet, csak 2 napig tápszert és helyre állt minden. Mi is elkezdtük ezt. Amíg tápszert kapott semmi probléma nem volt, nem jött vissza semmi, és nem sírt. Aztán megint tej megint előről az egész. Már a férjem és az egész család is azt mondta, hogy ne adjam a tejet, mert nem kell a babát kínozni. Így elapasztottam. Azóta semmi problémánk nincs nem kínozza a sav a babát és egy kiegyensúlyoztott mosolygós, szépen gyarapodó kislány lett. Szerintem az anyatejes babáknak nem a pocija, hanem a felmart nyelőcsöve fájhat. Ne érezd magad rosszul Ti így döntödök és kész.

2010. márc. 8. 10:20
 14/27 A kérdező kommentje:
Szegény baba. Köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 8. 10:22
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

szia. ne érezd magad emiatt rosszul. az én első babám sem tanult meg szopizni, egy hét inkubátorban megtette hatását, nem szoptathattam, cumibol etették, eleinte tápivel, mert nem indult meg a tejem, aztán kb az 5. naptol tejjel. aztánn próbálkoztunk szopival, de nem ment csak szenvedés volt. 5,5hóig fejtem neki a tejet és szépen evett cumibol. DE most várom a második babámat, és ha nem fog rendesen szopizni akkor nem bizti h ennyi ideig játszok fejőstehenet. nagyon kikészitett az az 5,5 hónap. mára már 2évek a kisfiam, és teljesen egészséges szép kisfiu :)

szoval nem kell foglalkozni vele ki mit mond, ez a ti döntésetek :) boldog babavárást és boldog babázást :)

2010. márc. 8. 10:41
 16/27 anonim ***** válasza:
86%
nem tudom, itt olyan sokan mondják, hogy "nem volt tejem"....de hát a természet úgy találta ki, hogy legyen tej. az anyák nagyon elenésző százaléka nem tud szoptatni emiatt. én amíg terhes voltam, viszolyogatm a gondolattól. utána megszületett a kislányom, 10 napig intenzíven volt, ahol tápszerezték. 1 hónapot küszködtünk, mire átszokott a cicire, nekem fájt, ő utálta....de sikerült. é sazóta is szopik. 14 hós. nem mondom, hogy a kedvenc tevékenységem, de nem viszolygok töbé, teljesen természetesnek tartom. persze, lehet tápszerezni is, akinek ilyen-oylan probléma miatt így alakult, semmi elítélendőt nem látok benne. de azért mégis az anyatej a legjobb kaja a csecsemőnek. ha persze annyira viszolyogsz tőle, jobb a tápszer adása, mert nincs értelme szoptatni, ha utálod.
2010. márc. 8. 10:43
 17/27 anonim ***** válasza:
82%

Az ha valakinek nincs teje, 90% hogy lelki okai vannak. Én máshol rontottam el a szopizást, mert az elején jó volt. Csak a sok jó tanács... Így fejtem több mint fél évig. Ezt nem csinálnám még 1x, DE hozzáteszem nem is hallgatnék a sok hülyeségre, amivel anyósom ellátott.

Ha valaki nem tud szoptatni valamilyen oknál fogva van már rá megoldás. Mindenkinek joga van a döntéshez, és ne hagyd hogy ebbe beleszóljanak.

2010. márc. 8. 22:01
 18/27 anonim ***** válasza:
47%

Nekem tejem (eleinte) még lett volna, de a babám nem tudott szopni, és mindig csak sírt, mikor cicire raktam, mert nem tudta bekapni. 3 és fél hónapig fejtem, de egyre kevesebb és kevesebb lett, végére már kb napi 30-40 ml, így abbahagytam.

Szerettem volna szoptatni, nem jött össze, mai napig rossz érzés, hogy így alakult, de ha nem megy, hát nem megy...

2010. márc. 9. 01:36
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

Én mindig akartam szoptatni és szoptattam is a gyerekem 19 hónapos koráig. De mindig úgy gondoltam, hogy csodálatos dolog, hogy ez a saját választásom, és senki nem kényszerít rá, hogy ezt tegyem, ha nem akarom, vagy hogy mást tegyek ha nem akarok mást tenni. Szerintem senkinek nem volna szabad bűnösnek éreznie magát amiért nem akar szoptatni. A szoptatás fontos, de nem az "A" fontos, és mivel már van egy gyereked, gondolom, pontosan látod, hogy ez mennyire így van. Úgyhogy nem, nem rosszak ezek a gondolatok. Az lesz a jó ami a babádnak és neked is egyaránt megfelel.

Esetleg megpróbálhatod azt, hogy szülés után elkezdesz szoptatni, amolyan hátha-alapon. És ha lesz tejed és úgy fogod érezni, hogy hmmmm, ez nem is rossz, akkor folytasd, ha meg mégis úgy látod, hogy nem, ez tényleg nem neked való, akkor hamar át fogsz tudni állni tápszerre. Lényeg, hogy ez mindenkinek a saját választása kéne hogy legyen, és nem valami külső elvárás, aminek szenvedés megfelelni.

2010. márc. 9. 02:26
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. márc. 9. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!