Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet tudatosan a szoptatási...

Lehet tudatosan a szoptatási időintervallumot megszabni?

Figyelt kérdés

úgy értem, hogy a lányom betöltött 8 hónapos koráig szeretném szoptatni, majd egyáltalán nem adnék neki cicit.

4 hónapos, már két hete eszegetjük az almát és a barackot egyelőre még tovább nem mentem. Napi 6szor eszik mostanában és az éjszakát átalussza. Elképzelhető, hogy könnyen fog menni? Vagy nem ilyen egyszerű azért, és inkább hagyjam magától elválasztódni? De én nem szeretném még 2 évesen is cicivel altatni.. Köszönöm!

2008. aug. 30. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Nagy hiba, hogy máris eteted. Még problémája lehet belőle a későbbiekben. Még csak szoptatnod kellene, főleg, hogy van tejed. Úristen, 3 és fél hónapos kora óta kapja az almát... Ez még tápszeres babáknál is túl korai. Ne haragudj, de ez tényleg túlzás. Nem mondta a védőnő? Azt inkább ne csináld, hogy egyik-napról a másikra leszoktatod, mert az nagy lelki traumát okozna neki. Miért nem szeretnéd 2 éves koráig szoptatni? 3 éves korig teljesen normális, és csak jót teszel neki. Miért pont 8 hónap?
2008. aug. 30. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Igen, ez engem is elgondolkodtatott, hogy miért pont 8 hó? Lesz valami fotózás, amire jól kell kinézni, vagy mi?

Szerintem is korai a mással etetés, hisz még nagyon kicsi, az emésztőrendszere sem fejlett még a szilárd ételhez.

Én fél évig csak szoptatni akarom, és imátkozom, hogy minél tovább legyen tejem!!

2008. aug. 31. 08:41
 3/7 A kérdező kommentje:
5 hónapos lesz a lányom, tehát 4et betöltötte, mikor elkezdtük az almát. Az almában C- vitamin van, segíti az emésztést, miért ne adhatnám???? Nem lesz fotózás...semmi ilyenek, de 3 éves koráig akkor sem fogom szoptatni!!! És már most kiüríti mkét mellem egy-egy étkezés alkalmával, tehát nem elég neki egy (ezt csak mellékesen írom, de ebből az következiuk, hogy lehet, kiegészítésre lesz szüksége, amit nem tápszerrel szeretnék pótolni..) És majd akkor hirtelen de jó lesz hogy már nem riad meg az idegen falatoktól. Miért lesz neki jó ha még 3 évesen is cicil? Na ezt megcáfolnám! Valamikor önállósulnia kellene, és 3 évesen sőőőt 2 évesen már igazán megválogatják a gyerekek, hogy mit szeretnek és mit nem.. Egyénfüggő egyébként. De egy értelmes, jól fejlődő baba már nem cicil 3 évesen szerintem! Megyek az oviba érte és rángatja a cicit, hogy enne..na mindegy.. sok ilyet láttam már szenved az anyuka, mert nem gondolt ebbe bele..
2008. aug. 31. 09:04
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Nagyon félre vagy te tájékozódva. Elolvashatnál néhány könyvet a témában. Még a tápszer is jobb, mint 4 hónaposan az alma. Úristen, mert C vitamin van benne... Tényleg menj el a könyvtárba, vagy beszélj a védőnővel, vagy keresgélj az interneten a témában. Amúgy egy ilyen idős baba mindenkinek kiüríti már mindkét mellét, de az nem azt jelenti, hogy nincs elég tejed. Maximum azt szeretnéd, szerintem. És kikérem magamnak azt, hogy egy értelmes gyerek nem cicizik. Én a nagyobbik lányomat 33 hónapos koráig szoptattam, ennek ellenére rendkívül önálló, és értelmes. A kisebbik is elmúlt 2 éves, és még szopik, de ennek ellenére nincs hozzám láncolva, egész napokat tölt a nagyijánál, nem függ tőlem, ő is önálló ember. És ami a legfontosabb, hogy makk egészségesek, még egy allergiájuk sincs. Lehet, hogy te nem leszel ilyen szerencsés, ha már almával eteted, mert nem tud megfelelően kialakulni az immunrendszere. Olvasd el pl. ezt az oldalt: [link]
2008. aug. 31. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
62%
Ugyan már, ez csak ilyen riogatás, hogy rossz neki az alma. Jól csinálod nagyon, én is így csináltam, illetve az én fiam már 3 hónaposan ette az almát, négy hónaposan már a főzeléket. És most 4 éves, sose volt még beteg, leszámítva néhány orrfolyást, de még láza se volt, csak oltások után. És ő sem allergiás. Anno minket is így etettek, ezen érdemes elgondolkodni.
2008. aug. 31. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Kicsit már későn írok, most vettem észre a kérdésed!

Szerintem lehet időintervallumot megszabni, de akkor szépen fokozatosan kell kiváltani az étkezéseket a hozzátáplálásokkal!

Szerintem nem korai a hozzátáplálás, mert ha valami baja lenne, akkor már felléptek volna az allergiás panaszok! HAJRÁ!!!

Lehet, hogy könnyen fog menni, lehet, hogy nem ez majd a folyamat közben derül ki, és szorítok neked, hogy sikerüljön!!!!!!!!!!

Ami azt illeti, hogy a tehén tejet, anyatejesek, csak 1 éves kor után kaphat, így jobban járnál, ha nem 8 hónaposan, hanem 1 éves korig tudnád szoptatni, mivel akkor a maradék négy hónapot kénytelen lennél tápszerrel kiegészíteni amit persze nem akarsz!

A sok idióta szoptatás pártiakból már tök elegem van! Nem tudtak szerintem neked értelmes választ adni!

Mi közük van ahhoz, hogy te mért akarsz pont 8 hónapig szoptatni, a választ szeretted volna, nem kioktatást!

Az én babám születésétől fogva tápszeres és 1 hónapos kora óta kapja az őszilét, gyermekorvos javaslatára, semmi baja sincs!

És tényleg nem jó, nekem legalább is nagyon nem tetszik az a gondolat, hogy egy gyerek 2-3 évesen még a cicin lóg és se szoptatnám már 1 éves korán túl, ha tudnám se!!!!!

Írj ha gondolod, hogy alakult az elválasztás!

Remélem tudtam valamennyit segíteni!

Boldog babázást kíván 3,5 hónapos anyuka!

2008. szept. 4. 11:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a bíztatást, egyéves koráig remélem, akkor sikerül szopiznia és addig fokozatosan esszük a sok finomságot. Még csak alma, őbarackot ettünk, de már vegyesen is, és megeszik kb 150ml-t is egyszerre desszertként, s ma már banánt is fog kapni :) Szerintem aköv hónapban már jöhet a főzelék is, majd kiváltunk egy szopit majd kettőt, hármat :) Az esti szopit húzzuk halasszuk utoljára. Mellesleg igen, az előző válaszok többségében értelmetlen, arrogáns válaszok, nem a kérdének megfelelőek. Valójában a válaszolók tbbsége is szeretne így gondolkodni, csak biztos van felettesük, akinek tökéletesen szeretnének megfelelni ;) Mégegyszer köszönöm!
2008. szept. 5. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!