Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Be fog indulni a tejem,...

Be fog indulni a tejem, hogyan segíthetnék?

Figyelt kérdés

Szerdán szültem császárral. Mindennap többször rárakom azóta a cicimre,elösször egyik,majd másik.

A bimbóm már sebes :-( ma kapott elösször babám tápit. De elötte mindig próbálom ciciztetni hátha...

Nekem azt mondták h ne aggódjak császárral szülőknél később indul be a tej. 4-7nap múlva akár.

De már sírni tudnék az idegtől mikor anyósom,anyám,tesom,ismerösök napjába többször megkérdezik h van e tejem,rá teszem e,stb...

Elbizonytalanodtam. Van olyan h egyáltalán nem indul be? Másnál hogy volt?

2015. máj. 9. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj és ne idegeld magad!!! Én simán szültem és kb 5. Nap indult be de akkor sem igazán. 1 hónapig próbáltam a kizárólagos szoptatast de nem sokat gyarapodott a baba, mértem is az evéseket. Volt mikor semmit nem szívott hiába éreztem úgy hogy evett. Én depis lettem....majd elengedtem az egészet azóta boldogok vagyunk. Szóval igen van akinek később indul be. Ja es fejtem is sokat... Azóta kap pótlást szopi után a rokonoknak meg meg lehet mondani hogy akinek így nem tetszik a baba annak nem kötelező néznie.
2015. máj. 9. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja az kimaradt hogy fejés es rengeteg víz segíthet. Ha sebes akkor lehet rosszul teszed mellére nekem is az volt...GArmastan krémmel kenheted és én bimbovedot is használtam eleinte. Sok sikert remelem osszejon.
2015. máj. 9. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Valahogy pattintsd le a kedves érdeklődőket, ez a legkárosabb, amit csak tehetnek. Nyugi, ha eleget van mellen a baba, az elindítja, ilyenkor kb egész nap, főleg éjszaka. Nekem a sör segített, finom ízesített változatban, a Karamalzra is sokan esküsznek. Nyugalom, pihenés, sör (szépen lassan kortyolgatva, nem egyszerre), az érdeklődőket meg lerázni. Lll.hu-t olvasgass.
2015. máj. 9. 22:25
 4/7 anonim ***** válasza:

én simán szültem, 3. nap este lett tejem. mondjuk én nem idegeskedtem ezzel, megmondták előre, hogy normál esetben is csak 3-5 nap után lesz tej, addig bőven elég a babának az a pici előtej ami van, egyébként is kicsi a gyomra és nem is jó neki, ha addig tápit kap, mert ki kell tisztulnia, a természet csinálta így, nem véletlenül. szóval ne aggódj!

majd lesz és nem is attól függ, hogy hányszor rakod cicire.

mi hazajöttünk a kórházból, majd kidőltem, aludtam 3 órát, végre, kipihentem magam és arra keltem, hogy hatalmas cicijeim lettem, majd leszakadtak :) lehet neked is az hiányzik, hogy végre kipihend magad vagy otthoni környezetbe kerülj. de ha aggódsz ezen, akkor csak rosszabb lesz, semmi értelme, beindul az, ráadásul még bőven időben is vagy!

2015. máj. 9. 23:33
 5/7 anonim ***** válasza:
na én is annyit bőgtem a kórházban,hogy csak na. 5 grammot szopott a kórházban. tápszert evett. totál reménytelennek tűnt az egész. aztán 3 hetes korában kérdeztem a védőnőt,van-e még esély visszaszoktatni a szoptatásra (mert nem is szopott már) ő mondta,hogy nem könnyű,de sikerülhet. szoptatási tanácsadótol kértem segítséget a tejnöveléshez,tápszer elhagyáshoz. 10-20 grammokat kezdett el szopni. közbe egy hetes kora óta 90-100at megevett,addigra már talán 120at is. farkasétvágya volt,én meg ott álltam 10-20ml-vel. reménytelennek tűnt. de nem adtam fel,egész nap fejtem-szoptattam-fejtem-szoptattam. 6 hetes korára elég lett a tej,addigra kb 650-670-et evett egy nap. utána el is tudtam tenni,napi 5-600 ml-t. addig úgy csináltam,hogy kétszer 70ml-80-ml-t kapott összefejve,ennyi volt egy nap. 140-160mlről felszaporítottam kb 1200mlre!! 6 hónapos korig kizárólag tudtam szoptatni,plussz fagyasztószekrényt vettünk a tejnek. ezt aztért írom,hogy ne ess kétségbe! mert tök mindegy,hogy nincs tejed,lehet mlg annyi,hogy azt se tudod hová tedd. nekem 4.naptól volt nagyon kevés,de 6 hetes korára volt elég,ne ess még kétségbe. a fontos az,hogy le ne szokjon a szopizásról. én medela calmával szoktattam vissza,és abból evett fél éves koráig ha kapott lefejve. elhiszem,hogy idegesítő,hogy kérdezgetnek engem is mindenki erről kérdezett mindig van-e tej. tudom,hogy nehéz,de próbálj ne foglalkozni velük. nyugodj meg,ne idegeskedj,pihenj,aludj amennyit tudsz,igyál sok vízet és szoptass sokat. ha hazamész nyugodtan vackolj be az ágyba a babával és szoptasd,ez az időszak erről szól. jól teszed,hogy szoptatod pótlás előtt,mindig tegyél így. mindkét melledből szoptasd legalább 10-15 percig,ha már jobban bírja a melled inkább 20. (szaporítás ideje alatt én 30-30percet szoptattam mellenként) ha a babád fáradt,alszik,szoptatás után 20perccel érdemes fejéssel plussz ingert adni a mellnek. legjobb a gépi lactina ami a kórházban is van,vagy ha nem akarsz bérelni elektromos. kézi az nem az igazi szaporításra. a mellbimbódat levegőztesd,hogy jobban gyógyuljon,és minidg kend lanolinos krémmel. kérd meg a nővéreket,védőnőt nézzék meg a szoptatást,lehet,hogy nem teszed jól mellre attól is csak sebesebb lesz. érinsd meg a baba arcát,állát a mellbimbóddal.ő feléd fordul,kitátja a száját. csak akkor,ha már nagyon nagyra nyitototta,húzd rá a melledre. a vállánál fogva,és jó gyorsan. ne engedd el,nehogy hátrébb húzodjon,tarsd. ha nem kerül elég hátra a mellbimbód,smirglizi a nyelvével. az fáj olyan nagyon,kb kettévágja vele.
2015. máj. 10. 08:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Szedjél Urtica Urens homeis bogyòt. Ez kifejezetten arra való, hogy beindítsa a tejtermelést. Plussz Lactoherb tea. Sok víz. Én is császárral szültem. Ezeket szedtem/ittam és nagyon hamar beindult a tejtermelés. A 4.napra még plusszban tudtam lefejni is.
2015. máj. 10. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Keress fel egy szoptatasi tanacsadot az ibclc.hu honlaprol!
2015. máj. 13. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!