Hany honapig tarto szoptatas az, amit mar sikerkent konyvelnel el?
Az sosem érdekelt, hogyan, milyen szüléssel hozom a világra a gyermekeimet, de a szoptatás egy nagyon komoly vágyam, tervem volt, készültem rá agyban elég rendesen. Amikor az első gyermekem 6 hete, majd 3 hós növekedési ugráson ment keresztül, és úgy tűnt, kevés a tejem, azt mondtam, bárcsak féléves koráig kitartanék, hogy a hozzátáplálás.kezdetéig ne kelljen tápszerrel pótolnom. Hát sikerült! 6 hónapos koráig tisztán anyatejes volt, és 15 hós koráig szopizott. Nagyon elégedett voltam.
Most a második gyermekemet szoptatom, 3 hónapos tisztán anyatejes. Ugyanaz a tervem, hogy 6 hós koráig csak szoptatom. Remélem, összejön.
Egyébként a szoptatás-nem szoptatás nem jó anyaság-szaranyaság kérdése. De van, hogy meg kell küzdeni a tejért, a nagyobb mennyiségért, egy szopisztrájk idején ki kell tartani, egy szóval kemény munka a szoptatás. És igenis sikernek lehet elkönyvelni egy-egy szoptatással.kapcsolatos sikertörténetet, mert gyakran komoly küzdelem áll mögötte. Azt gondolom, egy anyának kötelessége a maximumot megtenni a babája anyatejes táplálása érdekében, hiszen bizonyított tény, hogy az anyatej aranyat ér a.szervezet számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!