Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatej-bevizsgálás?

Anyatej-bevizsgálás?

Figyelt kérdés
Mennyiért vizsgálják be az anyatejet? Egy kedves barátnőm felajánlotta, hogy adna, de persze bevizsgáltan. Ezt literenként nézik? Egyáltalán bevizsgálnak magánszemélynek is?
2010. febr. 22. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha közeli ismerős, vagy családtag, nem kell bevizsgálni!Rengeteg macera!Én próbáltam, és kell aids teszt, tüdőszűrő, vérvételek, széklet minta az ANTSZ-nek, stb!Mi nem bajlódtunk vele!A bátyám kisfiának szüksége volt a tejre hát adtam!Ennyi!Igaz akkor a tb nem fizet, és ha pénzért kínálta a barátnőd, akkor azt saját zsebből kell fizetned, de ha csak jószándékból tette fogadd el, főleg ha jól ismered, megbízol benne!
2010. febr. 22. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Az AIDS teszt nekem 6 hét alatt érkezett meg pl.

Ha megbízol benne fogadd el,és közben ő meg tudja csináltatni a vizsgálatokat.de lehet megvannak a papirjai is hozzá nem?

2010. febr. 22. 18:10
 3/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
Nem olyan nagy macera a bevizsgálás. Nálunk először el kellett menni az anyatejgyűjtő állomásra, ott adtak beutalót széklet-, AIDS- és anyatej vizsgálatra. A székletmintát és az anyatejet bevittem az ANTSZ-be, ott levették az AIDS-vizsgálathoz a vért, 8 nap múlva már meg is voltak az eredmények. Ezen kívül még tüdőszűrésre kell elmenni, és két leletet kell leadni a terhesség alatti vérvételekről. Beszéld meg a barátnőddel. Ha ő ezeknek nem akarja kitenni magát, hát fogadd el tőle direktben. Szerintem viszont mindketten jobban jártok, ha a TB-n keresztül megy az ügylet, ős is kap pénzt meg neked se kell fizetned :) Ha őt is érdekli a hivatalos út, akkor beszéljetek valamelyikőtök védőnőjével, aki majd segít az anyatejgyűjtő állomással való kapcsolatfelvételben, és abba is be tud segíteni, hogy a barátnőd tejét te kapd meg. Ezt is meg tudják oldani.
2010. febr. 23. 10:27
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi.
2010. febr. 23. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jól leírta a menetét az utolsó válaszoló, de sajna aki nem a fővárosba lakik, pl bács kiskun megyében annak esélye sincs anyatejgyűjtő központot találni, mert nincs!

Ilyenkor jön képbe a háziorvos, aki a babádnak felírja az anyatejet vényre, a barátnőd is bemegy hozzá, neki pedig a beutalókat a vizsgálatokra, és 2-3 hét alatt az eredményekkel visszamegy, ott beírják a kartonjába, és máris adhatja a tb-n keresztül neked a tejét!

2010. febr. 23. 22:54
 6/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
10:27 vagyok ismét. Persze, minden megyében máshogy mehet a folyamat, pl. ahogy az utolsó válaszoló írta, főleg, ha vidéki a kismama és nem városi. Én amúgy szombathelyi vagyok, az se Pest, de persze nem is kisfalu. Mindenesetre a védőnő mindenképp tud segíteni, hogy hogyan tudjátok megoldani a tejátadást.
2010. febr. 23. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!