Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha nem szívja ki...

Mit tegyek, ha nem szívja ki soha a tejet?

Figyelt kérdés
Kéthetes kisfiamnál egy szoptatás két óra, mert folyton belealszik, vagy mérges, mert nem jön jól a tej. Pótlást is kap. Szoptatom most fél órát, aztán pótlás, majd fejem ki a maradékot, közben meg marhán fáj a mellem. Mit lehetne tenni?
2010. febr. 22. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Próbáld kicsit cirógatni, beszélni hozzá, hogy ne aludjon el. Az a baj, ha hozzászokik, hogy pótlást kap a végén, akkor nem is fogja törni magát, hogy szívja a cicit, mert tudni fogja, hogy a végén úgyis kap cumisüveget és abból könnyen jön. Kitartás, pár hét és belejöttök a szopiba, aztán lesz olyan, hogy csak 5 perc lesz az egész.
2010. febr. 22. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek az előző hozzászólóval. Csak még annyit, hogy egy szopi ne legyen több félóránl.2*15 perc. Neki ugyanis ez nagy meló. Az elején könnyebben is jön a tej.Szóval nemcsoda ha elalszik 2 óra alatt.Ne hagyd elaludni a cicin. Ha megteszi, fektesd le, és hamarosan fel fog ébredni megint, hogy szopizzon. Eközben szépen be fog állni a tejcid a kereslet - kínálat rendszerre.
2010. febr. 22. 11:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Még nagyon pici, néhány hét és pár perc alatt kiszívja amennyit kér. De ne cumisüvegeztesd, mert akkor a szoptatásnak annyi rövid időn belül. Kapjon gyakrabban cicit, 10-15 percig szívja mindkettőt, ha egy óra múlva éhes akkor ujjra ugyanígy. A tápszer még korai, először próbáljatok a ciciből jóllakni, ha kell akkor gyakrabban szopjon.
2010. febr. 22. 12:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Volt, hogy egy óra alatt kiszívta, aztán egy óra múlva felébredt, és 3 órát üvöltött az éhségtől, ezért kell a pótlás. Ébresztgetni próbáltam, de nem megy, ha leteszem aludni, 5 perc múlva legkésőbb már ordít, és aztán mellen újra bealszik. Nem tudom ez utóbbit csinálni, mert van egy másfél éves kisfiam, és nem tehetem meg, hogy nincs rendszer a napban, vagy hogy állandóan szoptassak.
2010. febr. 22. 14:01
 5/11 xStefix ***** válasza:
100%

Pedig ha minél tovább szeretnéd szoptatni, muszáj lesz egy kicsit rugalmasabbnak lenned - az ő irányába. Elhiszem, hogy nehéz két kicsivel, de a legtöbb újszülött ugyanilyen "kaotikusan" szopik, természetes (biológiai és pszichológiai) okokból. Nagyon kevés olyan van, aki az "előírt idő" alatt lerendezi a szopit.

Az én tippem a hordozókendő. Így a kicsi is a közeledben van, a kendőben elbújva simán tudod igénye szerint szoptatni, és a nagyobbal is többet tudsz foglalkozni. Plusz, ha kiskorában kezded el hordozni, akkor a tested fokozatosan hozzá tud szokni az egyre növekvő terheléshez és kisebb a valószínűsége, hogy hátfájás alakuljon ki. (A legújabb kendők már nagy ergonomikusak a mamának és a babának is.)

Az üveg és a pótlás viszont mindig a szoptatás ellen dolgozik...

2010. febr. 22. 15:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Kendőben lehet szoptatni? Nem is tudtam! Köszi!!
2010. febr. 22. 16:10
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
3 órát üvöltött?! Közben meg van tejed?! Nem teheted meg egy 2 hetese mellett hogy állandóan szoptass?! Hááát, pedig valami kompromisszumot kötnötök kell, az a kisgyerek nem tehet róla hogy Te nem teheted meg.... akkor adj neki tápszert, még azzal is jobban jár mint a 3 órás üvöltéssel és az idomítással.... Nekem is pici még a nagyobbik, de azért csak megoldom valahogy hogy szoptassam, jóllakassam a kicsit, ő még nem tud rendszer szerint élni...
2010. febr. 23. 07:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Figyu, nem kell a kioktatás. Aznap este visszatettem mellre, de már nem volt tejem, azért üvöltött, és tudod, nem volt otthon tápszer sem, mert nem gondoltam, hogy kelleni fog, hát ezért éhezett. Nem azért, mert idomítom. Amúgy meg próbáld ki, hogy egyedül vagy egész nap egy újszülöttel és egy totyogóval, akinek ugyanolyan igénye van Rád, sőt. Gondolj bele picit. Persze, hogy kell a rendszer. Könnyű kioktatni valakit, és könnyű egy gyerekkel okosnak lenni. A többieknek pedig köszi a válaszokat!
2010. febr. 23. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Add SNS-el (szoptaníttal) a pótlást, így visszaállhat csak cicire, és el lehet felejteni a cumisüveget.
2010. febr. 24. 10:45
 10/11 anonim ***** válasza:
nekem is kettő van, mint ahogy írtam, egyik 2 éves, a másik 3 hónapos lesz a héten és egyedül vagyok velük otthon. és még mindig az a véleményem hogy egy kéthetes gyereket nem lehet rendszerre idomítani. De ha a rendszer fontosabb mint a pici igényei, akkor adj neki 3 óránként tápszert, így nem kellene idegbajoskodnod és otrombáskodnod. nem nagy ügy, sok ezer gyerek kap tápszert.
2010. febr. 24. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!