Szoptatás alatt teherbe lehet esni? Többi lent
Ha van peteérés,lehetsz terhes az elős pé-kor is,ig meg se jön ugymond egyszer sem.
Volt ismerősöm aki szoptatás alatt lett terhes,sőt terhesen is szoptatott.
Húgom gyerkőcei közt 13 hónap különbség van, mensi nélkül esett teherbe. Sőt, nem csak a másodikkal, mert az első babája előtt egy évig nem volt menstruációja. Mégis megfogant gyakorlatilag kétszer is az első peteéréséből.
Szóval nem, nem kell menstruálni a teherbeeséshez, mert mire megjönne, már létre is jöhet a terhesség.
Azonnal kezdjetek védekezni, friss császáros hassal nem ideális gyorsan teherbe esni. Erről remélhetőleg tájékoztattak a 6 hetes kontrollon, ha már a szoptatás alatti védekezés fontosságáról nem...
Nem értem, hogy manapság hogy lehet még olyan nőt találni még Magyarországon, aki nincs tisztában azzal, hogy a szoptatás kb. annyit ér teherbeesés ellen, mint a megszakításos közösülés vagy a naptár-módszer. Azoknak való, akik nem tervezik a babát, de nem dől össze a világ, ha becsúszik.
szülés óta védekezünk mert tudtam hogy terhes lehetek, attól függetlenül mit mondanak az "okosok,,
és hogy biztos legyen ezért irattam fog.g , meg azért is mert a páromnak úgy sokkal jobb :)
Ebben (is) minden nő más szerintem.
Nálam tökéletesen működik a szoptatás fogamzásgátlásra, pedig több, mint fél éve szeretnénk harmadik babát. :/
Az első után is csak akkor lett peteérésem, amikor már csak napi 2x szopizott és egy éves elmúlt.
Ismerek olyat, akinek csak akkor tért vissza a termékenysége, amikor teljesen leszokott a ciciről a baba, de olyat is, akinek szinte szülés után azonnal, gyakori szoptatás mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!