Van olyan anyuka aki undorodik a szoptatástól?
Az én érzésem az, hogy magadnak is okot próbálsz keresni arra,hogy nem akartál szoptatni.Ne gondold, hogy te vagy így egyedül! A világon rengeteg nő nem szoptat, csak mert nem, és kész. Csak máshol ezt elfogadják, nálunk meg nagy szar vagy ha nem szoptatsz! Azok mind bekaphatják.Amúgy ez csak most fontos. ha a gyerek 3 éves lesz a kutyát nem fogja érdekelniu mivel etetted az első éévében:)
Ha ránézel a gyermekre azt mondod megérte a nehéz szülés? Ha igen felejtsd el, koncentrálj másra! Hős vagy, túlélted, megtetted! Tejed már nincs! Tápszer van. Én sem szoptattam, vártam hogy elapadjon. Aztán jött az érzés, hogy jó lett volna.. Aztán túltettem magam rajta! Leszarom! :) A plakátokat, a védőnőt, meg akarkit aki ezzel próbál nyaggatni. Szüljön és szoptasson.. az ő dolga! Én mindenkinek ezt válaszolom, pedig volt mellműtétem. én attól rettegtem megint műteni kell és baromira fájt! Ne keress okokat a miétre! van bőven, de ne magyarázkodj senkinek. Magadnak sem.
Nekem is rossz érzéseim voltak, kamasz koromban már elég nagy cicijeim voltak és bizony jó párszor megaláztak miatta. Véletlenül nekem jöttek a folyosón, hozzám nyúltak... :( Borzasztóan szégyellem a melleimet, a kínok kínját állom ki a nődokinál, amikor megnézi csomót keresve. Gyűlöltem, amikor jött a csecsemős nővér és masszírozta, megpróbált tejet csikarni belőle. Nem csinálta durván, nagyon megértő volt, mégis...
A fejedben kell rendet tenni és tudatosítani, nem a szoptatástól lesz valaki jó vagy rossz anya. Ha ennyire ellenérzéseid vannak, ne szoptass, ettől te még imádhatod a gyermeke(i)d. A legfontosabb a lelkileg stabil, nyugodt, derűs anyuka, aki nem roppan össze. Nem a mellünkkel szeretjük a gyermekeinket. Gondolj arra, az örökbefogadó anyukák sem szoptatnak, mégis milyen jó anyák!
Na és az a "jó", hogy mindenhol (ITT IS) azt nyomják, hogy sz.r vagy és semmit nem érsz, nem való neked a gyerek, ha nem szoptatsz.
Hát tessék!!!
És akkor ilyenek vannak.
Undorodik,depis lesz, nem akar gyereket, stb.
Ez mégis mire jó?????
Nekem 2 gyerekem van, a nagyobbikat 4 hónapig szoptattam, kevés volt a tejem, úh csak este tudott enni. Nem is nagyon volt a szívem csücske a szoptatás. A ksiebbiket meg már alapból nem is szoptattam.
Okos, szép gyerekek és bármilyen hihetetlen is, megvan a kötelék köztünk így is, hogy tépszert ettek cumisüvegből.
Szerintem ha szeretnél még babát, túl tudod / tudtad tenni magad a szülésen , akkor szülj! Aztán ne szoptasd! Ennyi. :)
Kérem a lepontozásokat. Köszönöm.
Megint egy kérdés, ahol összegyűlhetnek a szoptatást gyűlölők... Ilyenkor nagy elánnal erősítik egymást:)
Ezek a dolgok min. pszichológust igényelnek:( nem normális a világ legtermészetesebb dolgáról így nyilatkozni anyáknak:S
nem csak a szoptatás miatt, de egy pszichológus azért rád férne, mennyi elnyomott dolog lehet benned, ha mindig ilyen rohamaid vannak??!!
4et ne, nem bírnád!!
Drága #5-ös. Akkor te menj a szoptatást istenítők táborába! Ott a helyed!
:)
#2-es voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!