Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez így normális? 1 hetes...

Ez így normális? 1 hetes babám alkalmanként 80-110-et szopik és utána moccanatlanul alszik a köv evésig.

Figyelt kérdés

jól csinálom?

kieszi az egyik ciciből, böfizés, utána eszik vmennyit a másikból, böfizés - és ez így kb egy óra (mindig azzal a cicvel kezdem amivel előzőleg befejezte az evést).

leteszem aludni és 2-3 órát alszik, ha hagynám, tán többet is, de a védőnő szerint 3 óránként kelteni kell napközben.

de a kajálás kezdetétől vagy a végétől 3 óra?

és muszáj felkelteni, nem hagyhatom aludni míg jólesik neki?

anyukám meg azt mondja hogy csak 20-20 percet hagyjam a cicin mert túl fogom etetni - de én azt hallottam hogy tejjel nem lehet.

ja, és nem sárga, nem beteg, normál súllyal és időre született stb...

jól csinálom így a szoptatást????? segítsetek!

2010. febr. 19. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Alvó gyereket nem ébresztünk :) De tényleg (kiv. ha sárga, de írtad, hogy nem).

Ha evett, hagyd aludni míg nem ébred magától. Így gyönyörűen gyarapodik majd (kislányom így 2 hét alatt 2 cm-t nőtt, fél kilót gyarapodott). Ha ébren van, mocorog, kapálózik, "lemozogja" amit megevett.

Szerintem akkor ne hagyd cicin, ha csak nyammog rajta, vagy "nyugtatónak" nasználja, mert akkor felázik a mellbimbód és fájni fog. Hogy mennyi kell neki? Ő tudja, érzi. Én próbáltam egyszer-kétszer levenni ciciról, hát nem hagyta :) Ha jóllakik, akkor meg kilöki a cicit a szájából.

Egyébként, tedd úgy, ahogy jónak érzed, gondolod. Te ismered a babád. Vagyis majd szépen lassan összecsiszolódtok.

Csak egy kérdés: honnan tudod, hogy pont annyit eszik? Mérlegelés van? Arra azt mondanám, ne tedd. Csak stresszelsz majd tőle. Nem fog mindig ugyanúgy, ugyanannyit enni, nem fejlődik mindig úgy, ahogy a "nagykönyvben" meg van írva....

Persze, nem okoskodni akarok itt, ez csak a saját véleményem, tapasztalatom :)

Gyönyörű napokat kívánok Nektek!!!!!

2010. febr. 19. 18:35
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Vagy megnyerted a "főnyereményt" vagy "készülődik" a következő 3évre:)amúgy szerintem se keltsd fel,hagyd ,ha éhes magától ébredjen!:)
2010. febr. 19. 18:41
 3/14 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon jól eszik a babád, és igen, két-három óránként fel kell kelteni enni. (az etetés kezdetétől számolva három óra)

Anyukádnak igaza van, 20 percnél tovább ne nagyon hagyd rajta, mert semmit nem fogsz tudni csinálni tőle. Két hét alatt elérheted azt, hogy teljesen egymásba fognak érni az etetések. Nem azt mondom, hogy a mostani egy órás szoptatást hirtelen redukáld le húsz percre, de szép fokozatosan vegyél vissza az időből. Gyorsan rá fog jönni, hogy igyekeznie kell, ha jól akar lakni.

Ilyenkor nagyon aluszékonyak, ha nem ébreszted föl, 5-6 órát is tudnak aludni egyhuzamban. Azt viszont nem szabad hagyni.

Sok sikert! Egy 4 gyerkőcös mami.

2010. febr. 19. 18:44
 4/14 xStefix ***** válasza:
83%

Nagyon ügyesen csinálod a szoptatást, csak így tovább! :)

Semmiképp ne ébreszd fel, tudja ő, hogy mennyi alvásra van szüksége.

Ne redukáld a szopiidőt sem, vissza fogja venni ő magától, ha eljött az ideje. Alaptalanok az olyan hiedelmek, hogy akkor majd ránő a fejedre... (Ha meg mégis, arra is van szopibarát megoldás!)

A mellednek semmi baja nem lesz, ha cumizni is rajta hagyod, nem fog felázni és fájni. (Ez csak az első hetekben fordulhat elő, ilyenkor persze érdemes kenni anyatejjel vagy krémmel, utána megedződik a mell és többet nem lesz ezzel gond.) Ellenkezőleg, a cumizással segíted azt, hogy mindig elég tejed legyen és a babád is kielégítheti a szopási igényét.

Kezdő vagy, de már most sikerül (majdnem) igény szerint szoptatnod, ami hosszabb távon is nagyon jó. Jó úton haladsz! :)

1. gyerekes, de 2 éve szoptató anyuka

2010. febr. 19. 19:11
 5/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

nem nyammog vagy játszik a cicin, szív-nyel... néha pár pillantara megpihen de nem belaszik vagy ilyesmi.

kiszívja és utána ki is köpi mert kiürült, ez kb 30 perc.

utána felveszem böfizni, de általában nem tud egyből, kb 5-10 perc kell mire kijön neki. közben nézgelődik, és keresi a a folytatáshoz a cicigombot.

átteszem a másik cicire ott hamarabb végez kb 10 perc (itt is szív és nem játszik vagy bealszik) megint 5-10 perc böfizés, és ott is vagyunk hogy egy órája kezdtük az evést.

de hogy vegyem le előbb az első ciciről, mikor az a jó, ha teljesen kiszívja, nem?

2010. febr. 19. 19:16
 6/14 A kérdező kommentje:

18.44-esnek

a te válaszodnál véletlenül félrenyomtam, azt is zöld kézel akartam, bocsi!!!! 100%hasznosságú az is számora!!!!

csak elbénáztam, bocsi.

2010. febr. 19. 19:18
 7/14 xStefix ***** válasza:

Miért kéne hamarabb levenni? Azt akarod, hogy apadjon a tejed vagy ő ne egyen eleget és hamarabb megéhezzen, nyűgösebb legyen stb.? Nem hinném...

De végülis annak és abban hiszel, amiben gondolod.

2010. febr. 19. 20:18
 8/14 A kérdező kommentje:

én sem szeretném levenni, csak mondtátok/mondják, hogy max 20-20 percig legyen rajta...

de egyenlőre nekem úgy tűnik, annyi idő alatt nem tudja kiszívni amennyit szeretne.

tejem mondjuk rengeteg van, de gondolom(remélem) később optimalizálódik

2010. febr. 19. 21:41
 9/14 anonim ***** válasza:

18.44-es válaszoló vagyok. Én úgy gondolom, hogy egy egy hetes újszülöttet igenis föl kel kelteni, ha max 3és fél órán belül nem hajlandó. Nem azt mondom, hogy egy csecsemőt is állandóan keltegetni kell, de egy 1 hetes újszülöttet 1-2 hétig még igenis fel kell ébreszteni, mert tapasztalatból mondom, hogy képesek akár hat órán át is aludni egy huzamban, és a tejed sem igazán állt még be mostanra. Bár hála istennek azzal most nincs gond, ne is legyen.

Azt írtad, hogy a védőnő is azt mondta, hogy napközben keltegetni kell, ha nem ébred fel még egyszer hangsúlyoznám, hogy az 1 hetes gyereked.

Amúgy meg úgyis azt csinálsz amit jónak látsz.

Én most a negyedik gyerekemet három éve szoptatom......

2010. febr. 19. 22:40
 10/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok segítséget nektek!

arra jutottam, hogy megpróbálom így: éjjel hagyom aludni míg akar, nem keltegetem. nappal viszont ha nem ébred magától, akkor 3-3,5 óra múlva felkeltem, mikor az éberebb alvási periódusába ér.

de a ciciről nem veszem le, mert nem lustizik rajta hanem szív, dolgozik - csak nem 20 hanem 30 perc alatt tudja kiszívni fullra, bár úgy érzem, kicsit erősebben tud már szopni, gondolom ez is javul ahogy ő is erősödik meg egyre inkább rutin lesz neki a dolog.

ha meg esetleg elkezdene ellustulni a cicin akkor még mindig megpróbálhatom redukálni a szopiidőt, nem?

2010. febr. 20. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!