Begyulladt a mellem. Meleg borogatáson, gyakori szopizáson, fejésen kívül mit kell még tennem?
Tegnap begyulladt a bal mellem, lázam is volt.Fáj még most is egy kicsit, ha abból szopizik a baba, utána fejjek is még belőle? A másikkal mit csinájak? Azt is fejjem utána?
Eddig csak akkor fejtem ha túl sok volt és csak, hogy megkönnyebbüljön. Ezentúl ha evett a baba utána mindig fejjek?
Egyik ezt javasolta másik meg azt, ezért nem is fejtem.
Köszi!
Jól vagyok már, picit fáj még, de csinálom az eddigieket.
Amúgy igen első, lehet jobban járnék... az elején amikor kijött a védőnő, az egy helyettes volt ő azt mondta nem kell fejni semmiképp, a mi védőnőnk meg azt mondta valamelyik nap, hogy fejjem... és már nem tudtam, hogy akkor mit is csináljak.
A 3-as jókat írt. A baba álla arra legyen, amerre a csomó, és amíg gyulladt a melled mindig először arra tedd a babát. Mikor nekem volt mellgyulladásom, éjszaka is keltegettem a babámat enni, amíg nem rendeződött a helyzet.
A meleg vizes borogatás addig jó, amíg "csak" kemény és fájdalmas csomód van, hogy jobban tudjon ürülni a tej. Ha már bepirosodik a melled és meleg a gyulladt helyen, akkor állott vizes borogatás kell rá, nekem a káposztaleveles borogatás is segített (kicsit össze kell törni egy káposztalevelet egy nyújtófával).
A fejésről meg annyit, hogy így is lehet meg úgy is, én a mellgyulladás után sem fejtem, csak figyeltem a jelekre, és nem fordult elő többet magas lázzal járó gyulladás, legfeljebb kis keményedés.
Nekem még a kórházban volt, a csecsemősök kimasszírozták, utána kellett szoptatni.
LLL oldaláról: "A melegítés hatására javul a fájdalmas területen a keringés, és ez meggyorsítja a gyógyulást. Van, aki elektromos melegítő párnát használ ehhez, más anyák kis méretű forróvizes palackot. A gyulladt rész gyengéd masszírozása is segít: a gyulladt folt mögött kell elkezdeni, és bő, tiszta vízzel áztatva el kell távolítani a mellbimbóról a rászáradt tejmaradványokat. Ennek legjobb módja, ha meleg fürdőben oldalra fekszik, vagy meleg zuhany alá áll, és áztatás közben gyengéden masszírozza a mellét. A masszírozást mind az öt ujjal, körkörös mozdulatokkal kell végezni, a csomó mögött kezdve és fokozatosan haladva a mellbimbó felé. Közvetlenül a meleg és masszás alkalmazása után szoptassa meg a babát vagy fejjen ki egy kis tejet, hogy kiduguljon az eltömődött tejcsatorna!"
Köszönöm!
Bár csomót nem érzek, csak felülről fájdalmat, de kipróbálom az írtakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!