Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek mi vált be tejserkentésre?

Kinek mi vált be tejserkentésre?

Figyelt kérdés

Sajnos a lányomat nem tudtam szoptatni. Illetve lefejve adtam neki a tejet 2 hónapig. Nem tudott szopizni vagy lusta volt vagy nem tudom.

Miket ittatok, ettetek vagy csináltatok hogy legyen tejetek? A sok mellretétel kivételével.

Amit lefejtem majdnemhogy átlátszó volt valaki azt mondja hogy nem elég tápláló de valaki meg azt hogy olyan nincs hogy nem tápláló. Mikor csak tejet adtam neki nem bírt ki 3 órát és ismét éhes volt.

valami jól bevált ötletetek?

2015. márc. 31. 11:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam cumizavaros, mert későn indult be a tejem. Fejéssel mostanra (1 hó) megközelíti a tejem az 500 ml-t naponta. Sok folyadékot iszom, rántott leves, karamallz, alkoholmentes sör, lactoherb, ezekkel próbálkozom. Sok energiára is szükség van, enni-inni kell bőven, mégha alig tud az ember időt szakítani is rá.
2015. márc. 31. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Urtica Urens 5 CH homeós bogyókból napi 3x5 golyót szopogattam el nyelv alatt. Előtte és utána fél órával nem szabad enni, inni, fogatmosni. A bogyókn érhetnek fémhez és ne fogd meg őket kézzel hanem a kupakból rögtön döntsd a szádba és tartsd távol telefontól, mikrótól őket. Ettől rengeteg tejed lesz.
2015. márc. 31. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A tej a sok szopizastol termelodik, en a korhazban is mellszivot keztem hasznalni, kitartoan minden fel oraban ejjel nappal szivtam magam, igy rengeteg tejem volt..a babam most 8 hos.es meg most is nagyon sok tejem van...meg persze naponta legalabb 4 l vizet ittam es ejel is keltem vizet inni...sok inger + sok fojadek
2015. márc. 31. 11:55
 4/7 anonim ***** válasza:
9 hós lányom 2 óránként szopizik (2 étkezés van kiváltva), napi min 3 l folyadék (mentes víz) és szénhidrát. Rengeteg szénhidrát.
2015. márc. 31. 12:05
 5/7 anonim ***** válasza:
mindent próbáltam, urtica urenst,ricinnust, több féle teát, more milk plust,görögszénát, karamalzot,ezért biztosan állíthatom,hogy semmit nem érnek. ilyenkor önmagában max a plussz folyadék használ amit beviszel. szerintem semmi köze hozzá,hogy mennyi tej van. még placebo is lehet stressz ellen. de ezt te is kezded észrevenni,mert feltetted a kérdést,mi az ami használna is. ha használna a csodatea,nem lenne annyi tápszer. nekem is tápszeres volt az első pár hétben,aztán kőkeményen ráfeküdtem a tejszaporításra. a kórházba is 5grammokat evett 3hetesen is örültem ha nem 10ml-t hanem 20at. a 30 ha nagy néha előfordult,úgy örültem,hogy csak na. 3 héten át szinte egész nap fejtem-szoptattam-fejtem-szoptattam. ma már persze erre senkinek nincs ideje, ezt senki nem csinálja. de megérte,mert a 45liter megvan a mélyhütőben is, ami jól jött mikor beteg voltam, legalább szedhettem rendes gyógyszertmeg akkor lecsökkent. gabonapépet is azzal eszik,meg sűritővel kell előetetnem az is napi 6x60ml.az meg álomnak tűnt,hogy 6 hónapig csak tejet egyen,de sikerült.pedig a kórházba,hogy leszólt a nővér mérésnél,hogy anyuka hát nincsen magának teje? magzatvédőt viszont érdemes szedned, az plussz vitamin a tejbe. az nem baj,ha nem bírja ki a 3 órát,semmi baj nincsen a tejeddel,csak ő hamarabb éhezik meg. enni egyél mindennap gyümölcsöt,zöldséget,tejterméket ha nem hasfájós tőle. reggelihez simán megehetsz paradicsomotpaprikát,retket,kígyóuborkát, joghurtot,sajtot,tejet. valószínű cumizavaros volt,azért nem szopizott. esetleg még nézesd meg,nincsen-e lenőve a nyelve.
2015. márc. 31. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első kislányomat én sem tudtam szoptatni sokáig, szinte mindig kellett a pótlás. Ő hypotón baba, nem tudott rendesen szopni, én persze rástresszeltem, ez sem tett jót.

A második lányomnál már gyakorlottabb volta, vele is rendben van minden.

Míg az első gyereknél kipróbáltam mindenfélét én is, addig a másodiknál rájöttem, semmi más, mint viszonylagos nyugalom, sok inger (akár plusz fejéssel, akár sűrűn cicire tétel), és persze a SOK folyadék a titok nyitja.

Nekem ha egy nap 2,5 liter alá ment a folyadékfogyasztásom, akkor rögtön apadni kezdett a tejem.

Most lesz 6 hónapos, nem adtam neki pótlást soha, max néha 2-3 napig fejtem pluszba, hogy több legyen a tejem.

2015. márc. 31. 13:55
 7/7 anonim válasza:
Lehet kifogtok röhögni,de nekem a legjobban a tejserkentésre a rizses hús vált be.Folyadékot ittam bőven mellette,de semmi más nem igen jött be nekem tejserkentésre pedig mindent kipróbáltam a homeopátiás szerektől elkezdve a more milk kapszuláig.
2015. ápr. 4. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!