Nekünk ennyi volt a szopizás? Kétségbe vagyok esve!
Ittam az alk.mentes sört, bár még a szagától is rosszul vagyok, nekem sajna nem vált be. Ittam 2 nagy kortyot, utána ettem egy kocka csokit, így tudtam meginni, mert egyébként elviselhetetlen volt nekem.
Most fejeztem be az Urtica uters 5ch-t, az első "kúrán" vagyok túl, de nekem ez sem segít. Ma estére egy csepp tejem sem volt. A fiam csak szenvedett, próbáltam lefejni, hogy úgy odaadjam neki, 1 óra alatt 10ml sikerült, mindkét mellből összesen. Volt a fagyóba vésztartalékom, annak az utolsó darabját (2dl) adtam oda neki, de nem tudom, hogy holnap mi lesz.
Iszom a teát, már többfélét kipróbáltam, eszek rendesen, iszok még a tea mellett is sok folyadékot, pihenek eleget, a fiam 2 óránként cicin van. Semmi sem segít.
Mi lesz így velünk holnap este?
Mi lesz veletek holnap? Délután vezesd be a tejpépet és akkor estére lesz elegendő tejed. Aztán szépen lassan a délbeni szoptatásra bevezetheted a főzelékeket, délelőtti elnassolhat egy-egy almát.
Nem rögtön holnap mondom mindezt, de ahogy közelíti a hat hónapos kort, úgy szépen.
Ne aggódj és ahogy elkezd enni, megnyugszol és visszajön a tejed
Nekem egyébként a görögszénamag vált be, nem tudodm próbáltad e már.
Azt még nem próbáltam. Hol lehet kapni? Gyógyszertár, herbária?
Köszi a választ.
Hagyd a sört, ha undorodsz tőle, akkor az ellenkező hatást éred el. Vegyél tápszert, lehetőleg ha-sat, és napközben próbáld meg minél többször cicire tenni a kicsit, hogy serkentse a tejtermelést. Nem mindenkinek válik be az urtica, próbáld ki a ricinus communis 5ch-t. Estére mindenkinek kevesebb a teje, de ha nem lakik jól, akkor éjszakára mindenképpen pótolj tápszerrel, hogy akkor tudj aludni. A tejpép jó ötlet, de óvatosan vezesd be, az én fiamnak három napig fájt tőle a hasa, utána szokott hozzá fokozatosan, mára semmi baja tőle. Nem biztos, hogy a babádnak lesz tőle baja, de inkább csak lassan, és lehetőleg délelőtt próbáljátok.
Kitartás, ha minden jól megy, vissza tudod hozni a tejedet, de azért ne görcsölj rajta, ha nem megy, akkor is kiváló, hogy ennyi ideig tudtad szoptatni.
Drukkolok!
HERBÁRIA, nekem nem volt bajom vele.de nekem nagyon bejött.
Én magát a magot vettem, be kellett áztatni és akkor főzni. Csak arra vigyázz hogy főzés után azonnal öntsd le a amgokról a teát, mert különben felszívja. a főtt magot is meglehet enni egyébként.
De mindenekelőtt ne idegeskedj, ennyi idősen már van lehetőség pótlásra, mint írtam többféle módon is, hamarosan amúgy is el kell kezdened. És ha megnyugszol, hogy nincs is itt baj, hidd el többet fogsz tudni szoptatni.
Én More Milk kapszulát szedtem az egy időre visszahozta a tejcsit (bár jó drága volt) de a fiam 5 hós korára akkor is eljutottunk oda amit most te írsz h estére egyszerüen nem maradt:(
Így estére kapott HA-s tápi kiegészítést és aludt egész éjjel, nappalra meg elég volt a tejem szerencsére. Így 6 hóig még nem tápláltam hozzá mással, de onnantól igen és 1 éves koárig szopizott reggel-este.
Szerintem ez is szép eredmény:)
És ti is nagyon ügyesek vagytok h eddig is sikerült!!!
Figyelj igy voltam mint te! csak rögtön az elsö hetekben aztan ugyanigy 5 honapos kora körül es 9 honapos koraig szopott a piciny fiam! Es akkor meg szenvedtem mert nekem meg böven lett volna tejem, de ö mar nem volt hajlando szopizni a kis dög:)
Elsö: nyugodj meg, tudom elkeserit en is gy voltam, de tapszeres babakbol is ember lesz ugyanugy ez az egyik a masik, hogy most mar sok mindent ehet nem kell feltetlenül csak tapszerezni, tehat nyugodj meg hogy nem lesz semmi akkor sem ha tenyleg elapadna a tejed, ezt mond ki hangosan is!!!! De persze tedd hozza hogy nem baj, de nem is lesz mert böven lesz tejem. Ha csak az alk mentes sör undorit akkor barnat igyat alkoholosat egy 2 decit kb, de ha nem az sem baj, ha minden szoptatos teat kiprobaltal akkor az kilove, de mar nem emlekszem van meg egy fajta homeopatias vacak az 5d de nem tudom mi a neve de a gyogyszertarban tuti tudjak. Azt edd amit szeretnel, egyel tejtermeket is sokat, ne vidd tulzasba. Legalabb 5 litert eröltess magadba minden nap vagy többet, orankent 3 deci viz legyen melletted es idd meg, ne mast a sima viz a legeslegjobb.
Es a legjobb tanacs nekem ez segitett a legtöbbet: fogd a babat (ha nincs veled senki aki segithetne akkor elelmet vizet es feküdj vissza a babaval az agyba, legalabb 2 napig ezt csinald es TENYLEG ne törödj semmivel, se takaritas se mosas se fözes semmi csak te meg a baba legyen egesz nap, aludj ha ö is gügyörögj neki es szoptasd meg felorankent orankent es nagyon sokat igyal. Ilyen testközelböl annyira raall az agyad a picire hogy hihetetlen es minel többet szopik annal több tejed lesz. Es ha ilyen sürün eteted lehet hogy nem fog jol lakni es nem eszik sokat de eleg lesz neki amit tud szopni. (Nekem ket ilyen nap utan lett annyi tejem, hogy akkor meg jött a mellgyulladas mert annyi tejem lett, amit a kis poco nem mar nem kert)
DE ha esetleg elsö nap meg este nem lenne neki eleg amit tud enni, akkor sincs semmi, majd masnap eleg lesz es hidd el erezni fogod hogy egyre több tejed lesz. hiszen a kis csöppseg majd egesz nap rajtad fog logni es ennel nem is kell több inger meg tea meg egyeb.
Kitartast es tenyleg igaza volt annak aki nekem azt mondta a szoptatas nem alkat, hajlam mellmeret kerdese, hanem a KITARTASE!!!
Nagyon szurkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!