Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek ha a babám nem...

Mit tegyek ha a babám nem eszik a cicimből eleget?

Figyelt kérdés
A babám 2 hetes, még a kórházban sebesre rágta a cicimet,(még akkor nem indult be olyan nagyon a tejem) és azt hittem hogy éhes, ezért 5 órán keresztül szoptattam( jobb ciciről- balra, majd újra)Nem győzött közben kakilni. Azóta szilikonos bimbóvédőt használok, mert már sírtam mikor a szájába adtam, annyira fájt. Közben hazaértünk és hát előkerült a mérleg, kiderült hogy nem hogy hízna fogy a kis drágám. Igény szerint akartam táplálni, de a védőnő azt mondta ébresszem 3 óránként és etessem. 30 perces szopi után kiderült, hogy kb 20ml-t evett, míg a másik ciciből 40 csöpögött le. Szerintetek ez hogy lehet. Közben folyamatosan molesztáltam, nem hagytam aludni. Így, mivel többet kellett ennie csészéből pótoltam. Nagyon ügyesen ivott belőle. Kezdett egyre kiegyensúlyozottabb lenni. Csak mivel néha félrenyelt, inkább vettem neki etetős (legkisebb lyukú) cumit és most abból eszünk.3 óránként kb 1 dl. A kérdés a következő vissza fog szokni még a cicire? És, fog rendes mennyiséget enni szerintetek a ciciből? Volt valaki hasonló cipőben? ( a nővérét annó 14 hónapos koráig szoptattam gond nélkül) Ja és persze jó a szopó technikája, mindenki megdicsérte....
2010. febr. 16. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
lehet,lusta kiszívni a tejet.van elég tejed?
2010. febr. 16. 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Esetleg keress egy szoptatási tanácsadót, aki tud segíteni kitalálni, mi lehet a gond! lll.hu -itt találsz több elérhető tanácsadót is!
2010. febr. 16. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem 11 hetes a kisfiam, és nagyon megkínlódtunk a szopival. A tejem lassan indult be, + lusta is volt. 1-1 évés 1-1,5 órát is eltartott, és nem lakott jól, mert 30-40 perc múlva újra éhes volt. Mondjuk ő szépen hízott.

Mára már megtanult szopizni, és kb 15 perc alatt kiszívja a tejcsit. Meg kellett tanulnia szopizni! Lehet, hogy nálatok is eltelik pár hét, és észre fogod venni, hogy már mennyire jól megy neki!

Ja, még annyi, hogy az én babám cumizik is néha, inkább hordozóban. és babakocsiban, és eszik cumisüvegből is! És ugyanúgy szopizik, gond nélkül. Nem zavarta be! Az zavarja, ha éhes :)) Azt viszont nem tudtam megtenni, hogy nem adok neki cumisüvegből, mert csak cici van. Én így döntöttem, és szerintem jól, mert nyugodt, mosolygós, eszik-alszik baba :))

2010. febr. 16. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, tedd minél többet mellre és csak ha nem megy, utána add oda neki a cumisüveget.

Az én fiam 2950 grammal született, 2900 grammal jöttünk haza és 1 hónap után 2800 gramm volt. Pedig volt tejem bőven, szopizott is (vagyis én azt hittem), mert 2 óránként cicin volt legalább fél órát, de volt, hogy egy órát is.

Ekkor előkerült a mérleg nálunk is. Kiderült, hogy 1 óra alatt, 20-30 grammot eszik. Inkább csak cumizott rajta, talán lusta volt, és gyenge. A dokinő és a védőnő is azt mondta, hogy költögessem 2 óránként enni, éjjel is. Na, aki az én fiamat fel tudta volna költeni, annak Nobel-díjat adok. Ha elaludt szopi közben, akkor is hiába volt minden cirógatás, csipkedés, édesen aludt. Nem tudtam ráerőszakolni a cicizést.

Első perctől átalussza az éjszakát. Aztán volt, hogy 1,5 óra múlva kért, de volt olyan is, mikor csak 3 óra múlva. Csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, mert nagyon befelé fordult a mellbimbóm.

Ma 4,5 hónapos, még mindig csak szopizik. Sosem derül ki, hogy mi volt vele az első hónapban. 2 hónaposan már a születési súlyához képest 1 kg-mal volt több, úgyhogy 1 hónap alatt, több, mint 1 kg-ot hízott. Nem kapott sem tápszert, sem cumisüvegből pótlást. Csak cicizett, mikor kért.

2010. febr. 16. 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is így kezdtük, aztán mikor először kapott cumit, olyan erővel szívta, hogy szerintem akkor jött rá, hogy a cicin is ezt kellene csinálni. Másnap már sokkal kitartóbban szopizott, és szép mennyiséget evett. Néha még pótlom én is tejjel, ami hiányzik neki, de többinyire elégedett, és szépen hízik. Ő most 1 hónapos.
2010. febr. 16. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Várok még egy kicsit, hogy gyógyuljon a cicim és újra visszatérünk a szopihoz. Remélem nem lesz túl későn...
2010. febr. 16. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!