Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Volt még valaki úgy, hogy...

Volt még valaki úgy, hogy volt elég teje, de nem hízott rendesen a gyerkőc?

Figyelt kérdés
1 hét alatt 100 grammot hízott, pedig 2 és fél-3 óránként eszik, ahogy ő kéri. A védőnőm azt mondta, ha megint így lesz a jövő héten is, akkor tápszert fog kapni. Meg vagyok ijedve.Csak anyatejes,11 hetes baba.Van,hogy sír evés után,úgy gondoltam,nincs elég tejem,mert csak nyámnyogott a cicin.Igaz,mikor megnyomtam a cicim,jött még tej belőle.Vettem ki a fagyasztóból,de nem ette meg.
2010. febr. 15. 11:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem a múlt héten mindössze 80got hízott a babám. A doki és a védőnő is azt mondta hogy nem baj, havi átlagot nézzek... A 100g szerintem rendben van. Ha már nem éhes hiába tukmálod belé csak visszabukja...Előtte mennyit hízott?(10hetes baba anyukája)
2010. febr. 15. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem max havi fél kilót hízott.

4 kilóval született.

1 hét alatt 100 gramm az miért nem jó?

Havi átlegban az 400-450 gramm, teljesen jó.

A lányom egyébként már 11 hónapos és még szopik, 6 hónapig csak anyatejes volt, "nem fogyott" el:-))

Úgyhogy nyugi és nem kell a tápszer!

2010. febr. 15. 15:48
 3/12 A kérdező kommentje:
azt mondta a védőnő,hogy heti 150 gramm,ami jó.de a kisfiam is olyan,hogy ha nem éhes,összezárja a száját és még a cicit sem hajlandó bekapni.
2010. febr. 15. 16:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség a lányom nagyon ritkán hízott heti 150 grammot. Én nem hallgatnék avédőnőre, minek tömni a gyereket, ha nem éhes. Nekem azt mondta anno a védőnő, ha meghízza a 100 grammot, akkor jó.

Egyébként a lányom 11 hetesen 5250 gramm volt. Én mindig a havi átlagot néztem.

második voltam

Mit szól a doki?

2010. febr. 15. 18:31
 5/12 A kérdező kommentje:
a doki semmit nem szól,ugyanis a tanácsadáson mindig annyian vannak,hogy még kérdezni sem igazán lehet.
2010. febr. 15. 18:52
 6/12 xStefix ***** válasza:

És szerinted létezik olyan gyerek, aki az "okos" táblázat szerint fejlődik? Ugyanmár!

Heti 100g teljesen jó. A havi hízásnak kell kb. meglennie, de még inkább a 2x-es (6 hóig), 3x-os (12 hóig) hízásnak. A szoptatásban az egyik alaptétel, hogy el kell felejteni minden számot!!! A védőnőd meg a dokid szoptassanak csak a saját ósdi elveik szerint, már ameddig, pár hétig tudnának ezzel. :)

2010. febr. 15. 19:19
 7/12 anonim ***** válasza:

második

egyik gyerekem sem duplázott 6 hónapos korára, fiam nem triplázot 1 éves korára és a lányom sem fog (me, lesz 12 kg, csak szerintem majdnem 110)

2010. febr. 15. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:

me, lesz 12 kg, csak szerintem majdnem 110)=

nem, lesz 12 kg, csak szerintem majdnem 10)

bocsi

2010. febr. 15. 19:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem gond hidd el! Majd ha 1 hó alatt nem hízik eleget, akkor kell figyelni a következő hónapot, hogy ott behozza!

Imádom az ilyen védőnőket... Rögtön tápszer..

Nézd a mi adatunkat:

2 és 3 hó között 200 grammot hízott összesen!!!!

Aztán következő hónapban 900 grammot! Szóval behozta.

Ha jókedvű, kiegyensúlyozott baba, akkor ne aggódj.

2010. febr. 16. 11:13
 10/12 xStefix ***** válasza:

Na látod, még az ilyen "lemaradt" babáknak sincs semmi bajuk! :) Szóval nem számokban kell mérni a fejlődést.

Jópár olyan időszak lehet és lesz az első év folyamán (növekedési ugrás, fogzás, "mentális ill. mozgásfejlődési lépcső", évszakváltás, hozzátáplálás, betegség stb.), amikor ilyen-olyan okból lelassul vagy akár (átmenetileg) meg is áll a hízás. De ha ennek értheő, nyilvánvaló, természetes oka van és/vagy a babádon nem látszik jele, hogy ez problémát okoz számára lenne, akkor nem is kell ezen aggódni.

2010. febr. 16. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!