Elég ha először kézi mell szivót veszek, és majd kiderül a szoptatás során hogy kell e az elektromos?
Én egyáltalán nem vettem.
Nem tudom, lehet a szerencsén múlik, de a kórházban megmutatták a babának, hogy kell csinálnia (értsd beletette a szájába a cicit) és tudták, hogy kell csinálniuk.
Valahogy mindig annyi volt, amennyi kell.
De azt nem tudom, mindenhol így van-e, esetleg pusztán szerencse.
Szia!
Tapasztalat, tényleg. Ha valakinek VAN teje, teljesen mindegy, hogy kézi e vagy elektromos, mindkettő tudja szívni. Nekem kézi volt, ugyan macerásabb, mert saját kézzel kellett "húzogatni" ráadásul, de amíg volt tejem, mindegy volt, jött a tejcsi szépen kifelé. A védőnők nagy része egyébként a saját kezű, kézi fejést ajánlja, mert ez segít meggátolni a tejcsomók kialakulását!
Szia! Szerintem nem annak kell a mellszívó akinek sok teje van, hanem annak akinek nincsen elég vagy valamilyen egészségügyi oknál fogva a baba nem tudja kiszívni (aluszékony, besárgul,stb). Az első néhány nap kevés előtejed lesz, a gyakori cicizés fogja megindítani, néhány nap-hét alatt beáll az egyensúly, ha feszítenek a melleid a sok tejtől akkor gyakran kell szoptatni és sokat masszírozni, kézzel egy kicsit megkönnyebbíteni a telt mellet.
Mellszívóra akkor lesz szükséged ha kevés a tejed, nem fejlődik megfelelően és szaporítani szeretnél.
Az ÉN véleményem az hogy felesleges fejni, mert a cicid azt fogja hinni hogy ikreid vannak és még hónapok múltán is kétszer annyit termel mint amennyi elfogy, telirakod a fagyasztót a melled pedig begyullad mert túl sok benne a tej. Úgy látom h egy csomóan vannak ebben az ördögi körben, de nem tudják lerakni azt a fránya gépet, fejnek ha kell ha nem, pedig a női test nagyon okos, beállna néhány nap alatt az egyensúly.
Azok a kismamák akik nem használnak mellszívót sosem lázasodnak be, nincs mellgyulladásuk, ezzel szemben akik sokat fejnek sokkal több a panaszuk, de még akkor sem hagyják abba, mint valami fanatikusok fejnek ezerrel, pedig a gyerekre kellene bízni hogy beállítsa a kereslet-kínálatot, ők meg csak szaporítanak, szaporítanak és csodálkoznak hogy tönkremegy a mellük, begyullad, teli lesz csomókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!