Igaz az. Hogy azok a gyerekek, akiket anyukajuk sokaig szoptatott, sokkal kevesebbet voltak betegek, mint azok, akik tapszert kaptak?
En es hugom is 6 honapig kizarolag szoptatva voltunk. En 10 honapos koromban lettem nagyon beteg, folyamatos korhazi kezelesekre szorultam, tesom csak szomplan elkapott minden nyavajat, azonkivul evente egyszer tuti felszirtakba fulet.
Sogornom szinten szoptat. Az elso gyerek non stop beteg volt, most 6 evesen kezd jobb lenni. Pici meg csak 5 honapos, egyenlore jol van.
En nem szoptattam, mert...osszetett, mindegy is. A kolosztrot megkapta es kb 5-6 hetig tudtam fejni kb annyit ami napi egy etkezesre eleg volt, amugy tapszeres volt elso pillanattol fogva. Egy kis taknyot v kohogest leszamitva sok baja nem volt. Ha volt is, pikk pakk elmult. Bolcsit egy evesen kezdte, az elejen hianyzott de azota egyszer sem. Mondjuk meg csak 19 honapos, szoval nagy kovetkezteteseket nem tok levonni, es csak remelem igy marad, de osszehasonlitva mas gyerekekkel, o eddig nagyon jol birta.
Engem csak két hónapig szopatott anyukám, utána tápszer, influenzánál komolyabb bajom nem volt, az is nagyon ritkán.
Kislányom 6 hónapig kizárólag szopizott, még mindig sokszor szoptatom, most 1 éves, de már többször volt megfázva, kapott el vírust, hasmenése is volt...
Viszont irtó hamar felgyógyul mindenből, pár nap alatt kihever bármit, nem tudom ez a tej miatt van-e.
már a kórházban kapott 1 cumisüvegnyi bármilyen pótlás, egy kis tea stb. érvénytelenné teszi.
Levezetnéd nekem, hogy a fenébe teszi érvénytelenné? De ne valami áltudományos humbuggal gyere, hanem tényekkel.
Sajnos nálunk nem jött be ez a megfigyelés.
Mind a 3 gyermekem 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott. Egyikük 1,5 másikuk 1 éves koráig szopizott, a legkisebb 17 hónapos, még szoptatom.
A nagynál hamar előjött a krupp, aztán sokszor, menetrendszerűen be is fulladt 5 éves koráig. Ez mellett is sok ovis betegséget elkapott. Most 6,5 éves, nagyon ritkán beteg.
A középsőmnek veleszületett hörgőszűkülete van, Ő ez miatt sokat beteg.
A picike 5 hónapos kora óta fullad, gyakori nála az asztmás hörghurut. 3 hónapos kora óta húgyúti e-coli fertőzése van, néha-néha eltűnik, de mindig visszajön. A nagyoktól mindent "benyal", és sajnos nagyon hamar lehúzódik a hörgőire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!