Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon fáj a szoptatás, ha...

Nagyon fáj a szoptatás, ha kibújnak a baba fogai?

Figyelt kérdés
4 hónapos kisbabámnak jönnek a fogai (a gyermekorvos is megerősített ebben), félek, hogy a szoptatás fájni fog...
2010. febr. 11. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem!Az én lányom 2 és fél éves koráig szopizott,de egyszer sem éreztem fájdalmat!Nem harapott rá!Igaz neki csak 10-11 hónaposan bújt ki az első fogacskája!
2010. febr. 11. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Bár az enysén 8 hónaposan azzal szórakozott, hogy bevette a két foga közé a bimbót és húzta, közben felfelé mosolygott a szemembe. De óvatos volt és nem fájt.
2010. febr. 11. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, már a 4. babámat szoptatom...a pici már 17 hónapja szopik. '-2 alkalom volt, hogy megharapott, akkor még foga se volt, akkor rászóltam, nem játszottam túla dolgot, így nem is lett számára érdekes...
2010. febr. 11. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Mert ha van is foga, mikor rendesen eszik és nem csak cumizza a mellet, akkor a nyelve a foga és a bimbó között van, ergo nem tud harapni. Mikor már nem olyan éhes és esetleg olyan alkat aki szereti cumizni vagy játszani még a cicin, akkor vigyázni kell vele, de ha határozottan elhúzod akkor tőle és rászólsz, megtanulja h nem szabad.Ők is érzik a hangsúly különbségeket.

Egyébként nekem is a fiam és a lányom is még a kis ínyével volt hogy "harapott" olyan 3-4 hósan, de 6 hós koruktól sorban jöttek a fogaik, és mégsem haraptak meg sose vele. 1 éves korukig szopiztak, addigra a fiamnak 8, a lányomnak 6 foga volt.

2010. febr. 11. 13:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy meg fog harapni, mert hát ki kell próbálni azokat az új fogakat! De ne rémülj meg, ez nem lesz rendszer, hogy ahányszor csak szoptatod, akkor össze fog Téged rágcsálni. Amikor látod, hogy szándékosan megharap, akkor vedd el a cicit és mondd meg neki, hogy ha harapsz, akkor nincs cici! Tudom,hogy nem érti ennyi idősen, de a hangsúlyt (komoly) megérti. Egy fél perc múlva add neki vissza, ha újra harap, megint vedd el. Hamar megtanulja így. Ne félj a fogaktól!!!
2010. febr. 11. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató válaszokat!
2010. febr. 11. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!