3 hónapja szoptatok. A bal mellem annyira fáj hogy hozzá sem lehet érni. Mitől van ez?
Figyelt kérdés
Talán begyulladt?2015. febr. 10. 20:22
1/6 anonim válasza:
Valószínűleg. A legjobb gyógymód ellene állítólag a szoptatás, akármennyire fáj.
2/6 anonim válasza:
Csomót vagy csomókat érzel benne? Óvatosan ki kéne tapintanod. Meleg vizes zuhany alá állj be, és finoman masszírozd körkörös mozdulatokkal kintről befelé haladva, csigavonalban, minden "állomásnál" 5-6 körkörös mozdulat legyen kb, így haladj a mellbimbó felé. Utána szoptass (ha tudsz most), vagy fejj. Tudom nagyon fáj, és úgy érzed, nem tudsz hozzáérni sem, de ez mellgyulladás, és ki kell masszírozni, le kell fejni, illetve ha fent van a babád, akkor nagyon sokszor tedd rá a bal cicidre, ő segíteni fog. Ha lázas is vagy, irány az orvos, mert a tejláz nem vicc! Remélem hamar elmúlik. Az elején nekem is voltak csomóim, fájdalmas volt, de amiket írtam, segítettek!
4/6 anonim válasza:
szerintem mellgyulladás lesz,nekem 3 volt. a tejet ki kell fejni/szooptatni onnan minnél hamarabb. minnél tovább van bent annál jobban fog fájni. szoptatásnál (csak erre az időre) most a fájó melleddel kezd az etetést. szoptass annyit amennyit csak hajlandó,utána pedig próbálj meg fejni. tudom,hogy fáj,de ha kiszívja nem fog! az első kettőnél én melegítő párnát használtam (lansinoh) rátettem a mellszívóra fejés közben (másmilyenre is jó) és úgy pár nap után ki tudtam fejni,de már az elsőnél több jött le meg könnyebben. felesleges költésnek gondoltam,de mikor már annyira fájt,kipróbáltam hátha. a 3.-nál már ez se használt,úgy begyulladt,antibiotikumot írtak rá,az lehúzta a gyulladást,addigra már egy tenyérnyi rász kőkemény volt és csomókkal teli,én meg olyan lázas voltam (mondjuk mindháromnál) ha nem jön ki és nem javul,te is írass,de amellett is szoptatni kell ám. ha hideggel borogatod,azt csak 5-10 percet lehet egyszerre. ha túl vagy rajta figyelned kell rá,hogy váltott mellel kezd a szoptatást,és ne gyüljön fel még egyszer a tej (nekem sok a többlet ha nem eszik annyit már gyullad hiába fejem gépivel az nem olyan mint ő)
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! sokat masziroztam,szoptattam csak a bal mellemből és már sokkal jobb!
Köszönöm!!
2015. febr. 11. 18:23
6/6 anonim válasza:
szívesen :-) de azt írtam a ballal kezd,ne csak azzal. azért szoptass a jobból is,be ne gyulladjon az is,vagy le ne csökkenjen a tej benne. ha már nem fáj és rendbe jött,ugyanúgy kezdheted váltott mellel a szoptatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!