Hogyan tudnám 2 hetes már alig sárga babámat leszoktatni arról, hogy belealudjon a szopizásba?
Szerintem már elkezdheted.
A bealvás ellen:piszkáld a fülét,csikizd,ha bealudna büfiztesd meg.Ezek nálunk be szoktak jönni,mikor bealszik a cicin.
Véleményem szerint a tápszert el kellene hagyni. A tápszer nehezebben emészthető így a babát eltelíti, ezáltal nem fog több hajlandóságot mutatni a szopizásra, és ebből egyenesen következik hogy nem éri elég inger a melleket hogy több tej termelődjön.
Csak szoptass. Ha éhes a kicsid akkor nem lesz annyira mélyen alvó, így minden rezdülésre mellre kerülhet.
Egyébként minden baba belealszik a szopiba ez természetes folyamat.
Mi is úgy jöttünk haza a kórházból hogy tápszeres kiegészítés kell, mert a mérleg nagyon kevés szopikat mutatott. Mi hazajöttünk, csak szoptattam, nem mértem, kezdetben óránként, két mellből. Amikor csak megébredt a babám, azonnal cicre tettem. 2 hetes korában még 3 este kapott tápszeres kiegészítést, és annyi, többet nem kellett. Most 4 hónapos vidám baba, csak kizárólag szopik igény szerint, csodásan gyarapodik.
Kitartás, és csak szopi, minél gyakrabban, ne hagyj 2.5-3 órás szünetnél többet, akkor keltsd fel, félálomban is kínáld meg minél gyakrabban és hátha nem kell az a tápszer.
Sok sikert kívánok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!