Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki 5-6 honapos babaval esett...

Aki 5-6 honapos babaval esett újra teherbe annak hogy alakult a szopi a továbbiakban?

Figyelt kérdés
tényleg veszélyes a szoptatás a korai terhességre?
2010. febr. 9. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
6 hós volt az első babám, amikor újra terhes lettem. A dokim és a védőnőm is egyöntetűen azt javasolták, hogy válasszam el, mert túl közel van a két terhesség, és a szervezetem nem bírná a várandósságot és a szoptatást, no és a szülés utáni regenerálódást. A babára nézve is jobb, ha elválasztom a picit, elvégre már 6 hós... Én hallgattam rájuk, és megkezdtem az elválasztást tápszerrel, főzelékekkel. 7 és fél hónapos koráig szopizott, akkor lehettem kb 10-12 hetes a kistesóval.
2010. febr. 9. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Sok helyen olvastam, hogy nem kell elválasztani.

Sőt van aki 2-t szoptat egyszerre (nagyobb, kisebb)

2010. febr. 9. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

"A szoptatás és termékenység közti összefüggés elég egyéni képet mutat. Van, aki még az első menstruáció előtt várandós lesz, van akinél a szoptatás jelentősen megnehezíti a megtermékenyülést.Ha teherbe esel, nyugodtan szoptathatsz tovább, ez nem árt a baba fejlődésének, csak kóros esetben. A méh ugyanis ilyenkor nem érzékeny a szoptatás miatt termelődő oxitocinra. Vannak

kivételes állapotok: pl. az anya jelentős alultápláltsága, fenyegető koraszülés vagy ismétlődő vetélés a terhesség előtt. Ebben az esetben van alapja az újabb terhességet a szoptatástól félteni, különben nincs.

Nagyon sok anyát ismerek, akik egész terhesség alatt szoptattak, és olyat is, akik a második baba megszületése után sem választották el az idősebbik gyereket. Ezt "tandem szoptatásnak" nevezik. Ilyenkor az anyatej összetétele a kisebbik gyermek igényéhez alkalmazkodik, mennyisége viszont mindkét babának megfelelő. Arra is van példa, hogy a gyermek az anya teherbeesése miatt elválasztja magát. Valószínűleg ilyenkor megváltozik az anyatej összetétele, íze, és ezt egyes babák nem szeretik."

2010. febr. 9. 23:18
 4/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én sajnos tudok olyan esetről, hogy elvetélt a szoptatós kismama. Persze ki tudja, hogy pont a szoptatástól-e? És orvostól hallottam, hogy a magyar gyakorlatban a teherbeesett szoptatós mamáknak ellenjavallják a szoptatást. Ha belegondolok, a szoptatás méhösszehúzódással jár, nem? Ami pedig növelheti a vetélés esélyét. Persze én is olvastam olyanokat, hogy nyugodtan lehet szoptatni terhesség alatt, ha egyébként nincs egyéb kockázati tényező. Én mindenesetre igyekszem a tesót a kislányom elválasztása utánra időzíteni. Ha meg netán véletlenül teherbe esnék, akkor asszem az elválasztásra szavaznék, bár nagyon nehéz szívvel.
2010. febr. 10. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nem választanám el, azt mondják, amelyik baba meg akar maradni, az úgyis megmarad.
2010. febr. 10. 12:01
 6/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
11:51 vagyok. 12:01 válaszához azért annyit fűznék, hogy a vetélés nem úgy megy, hogy megmarad vagy nem marad, aztán minden megy a maga kerékvágásában. Kórházba kerülsz, lehet, hogy megkaparnak, lehet, hogy abba kell hagynod a szoptatást, stb. akkor meg mi értelme kockáztatni pont a szoptatás miatt?
2010. febr. 10. 18:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Tudom milyen, volt már benne részem.
2010. febr. 10. 18:54
 8/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Bocsika 12:01-től, ha ő átélte és bevállalná újra, lehet, hogy újrafontolom a hozzáállásomat.
2010. febr. 10. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!