Ha nem szültem még soha, tudnék szoptatni egy kisbabát?
Szerintem ezt nem neked kell megoldani, hanem az anyának, mert ha kibukja a tápszert (ha csak bukja) attól még nem az egész jön ki, inkább a büfikkel kellene foglalkozni, hogy benne maradjon a tápszer, vagy pedig túl van etetve, azért bukja ki, akkor sem marad éhes. Sűrűbben kevesebbet adni, az is megoldja.
Ha pedig a tápszer nem jó neki, azért bukja ki, a gyerekorvos azonnal tud mondani 3 másikat helyette, vagy 2 másikat speciálisban, ezért van az orvos.
Ma kapott biogayat a baba. Büfiztetve van állandóan,de akkor sem tudunk hirtelen új tápot szerezni, az orvos meg csak holnap délután fogadja a babát.
Már 5 órája nem alszik,cicin akar lenni. Csak a tej nem jön.
Olvastam, h háborúk alatt, vészhelyzetben olyan nő is szoptatott babát, aki még soha nem szült. Pl. apácák is. Mellre tették sokszor a babát és az ő szopóreflexei beindították a tejtermelést.
Nem kell rögtön rávágni, h nem, csak azért mert ti még nem hallottatok ilyenről.
Hogy eloszor a kerdesre is valaszoljak,olvastam egy norol,aki az orokbefogadott babajat szoptatta.Kifejlesztett egy segedeszkoz ami kereskedelmi forgalomba is kerult,bar mar nem emlekszek milyen neven.Az a lenyege,hogy a baba egy a mellbimbohoz rogzitett csovon keresztul kapja a tapszert,igy folyamatosan stimulalja a mellet.Ehhez valamilyen hormon kezeles parosul, aminek hatasra nehany het mulva beindulhat a tejtermeles.
Hogy oszinte legyek szerintem ez mar beteges egyebkent.
Nem igazan ertem,hol latod abban a logikat,hogy te szoptatnad a babat(akinek egyaltalan nincs teje) ahelyett,hogy a tesvered(akinek van teje,csak keves) felkeresne a szoptatasi tanacsadot.
Masreszt miert nem hivajatok fel az orvost telefonon?
Nalunk is volt mar pelda esti maraton sirasra, en 3 ora elteltevel felhivtam a gyermekorvosunkat a mobiljan, majd a kovetkezo 10 percben elmentem a legkozelebbi ugyeletes gyogyszertarba megvenni az uj tapszert es az emesztes segitoket amiket az orvosunk mondott.
Eszembe nem jutott volna ilyen nonszensz,hogy az azonnali segitseg helyett olyannak a mellere tegyem a babamat akinek egyaltalan nincs teje.
Én is olvastam már ilyenről (hogy örökbefogadott babát szoptatott a nevelőanyja), de én sem értem, hogy hogy jutott eszetekbe vagy eszedbe ilyen megoldás...
Azt írod holnap délutánig nem rendel az orvos, gondolod, hogy addig Neked a semmiből beindulna a tejed, ráadásul annyira, hogy megetess többször is egy csecsemőt??! Ezt komolyan gondolod?
A segédeszköz amit a 17-es válaszoló ír, amúgy a szoptanit, a tesódnak segíthet abban, hogy jobban beinduljon a teje.
Már ne is haragudj de normális vagy?? :D
Holnap keressék fel az orvost, és irassanak más tápit. Ha be is indulna a tejed, nem egyik napról a másikra...
Rakja csak cicire az anyuka, ha kell holnapig 0-24 ben!! Igyon meg 5 liter vizet, alkohol mentes sört, tojáslevest, Motherlove More Milk kapszulát szedjen, és visszajön az a cici, csak akarni kell!! Az anyuka láthatólag nem akarja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!