Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerinti szoptatásnál...

Igény szerinti szoptatásnál miért szopja a baba az ujját?

Figyelt kérdés
15 hetes a babám, és 3 hete folyamatosan a szájában van az egyik ujja, valamikor kettő is. Most ha ez fogzás, akkor hogyan döntsem el, hogy mikor akarja tényleg a cicimet? Valamint az a probléma, hogy amióta eszi az ujját, az elé rakott játékokkal nem játszik, csak az ujját szopizza, hiába rakom a játékhíd alá, nem nyúlkál a lógó játékért. Ez meddig normális?
2015. jan. 14. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Minden kisbaba szopja az ujját. De már kellene a szopások között valami rend is. Ha éhes, akkor sír. Az ujjszopás nem azt jelenti, hogy éhes. Az sem baj, ha még nem nyúl a játékok után.
2015. jan. 14. 11:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a sírás már az utolsó jel, és az éhség első jelére cicire akarom tenni a babát.
2015. jan. 14. 11:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Pláne, hogy nem időre etetem, hanem igény szerint...
2015. jan. 14. 11:09
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Mami te állandóan cicire tetted mikor a kezét odarakta a szájához? Ez egyáltalán nem jó. Igény szerint nem azt jelenti h mindenért rögtön a cicidre rakod. Lehet h cumit igényelt volna de mivel nem kapott így az ujját találta. Sztem ez hülyeség h a sírás az utolsö jel, nem fog órákig csinálni vmit h hátha észreveszed h jaj éhes v bekakilt, melege van stb ha meg letelt x idő akkor sírni kezd? Vagy ezt hogy gondoltad? Sztem ha bármi baj van azt rögtön sírással jelti mivel nem tud beszélni.
2015. jan. 14. 11:27
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
Az hogy a kezet a szajahoz veszi lehet korai ehsegjel es szerintem nagyon jo h.igy probalja a kerdezo megismerni babajat. De nem.minden esetben kell neki ilyenkor cici. A legegyszerubb ha felajanlod neki ha kell elfogadja ha nem nem. En is az igeny szerinti szopi hive vagyok. Alapbol egyik baba sem igenyli a muanyag cumit hanem az anyukaja cicijet igenyli:) igy tovabb jol csinalod!
2015. jan. 14. 12:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Komfortszopizna. Erre valaki a mellét valaki a cumit használja, valaki nem ad semmit, hagyja az ujjszopást. Az igény szerinti szoptatásnak olvass egy kicsit utána, mert az nem azt jelenti, amit te csinálsz.
2015. jan. 14. 12:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Komfortszopizna igen, de 0-24-ben nem tudom cicire tenni...tudom, olvastam az lll-es cikkeket és másokat is, ezért kérdezem, hogy aki igény szerint szoptatja a babáját, annál ez hogyan történik? Utolsótól kérdem, hogy akkor szerinted mit csinálok rosszul?
2015. jan. 14. 12:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Ha például megyünk valahova kocsival, s ő elkezdi szopogatni az ujját, akkor rögtön ki kéne állnom a forgalomból, még ha valahova időpontra megyünk is, és cicire tenni? Lehet, hogy félóráig komfortszopizik, utána meg megéhezik, s 20 percig eszik, aztán megint 30 perc komfortszopi, akkor így kéne csinálnom? Nem csak 3 óránként rakom mellre, hanem ha tényleg úgy látom, hogy bújni akar, megnyugodni, komfortszopizni, tehát rengeteget van a baba cicin, de akkor ez még sem igény szerint? Hisz ezek vannak leírva a cikkekben...
2015. jan. 14. 13:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én anno úgy értelmeztem az igény szerinti szoptatást, hogy nem néztem az órát, megszoptattam, ha éhes volt. Nem vártam fél órát a szopival, mert még annyi lenne hátra a következő etetésig, ha sírt vagy nyűgösködött a fiam. De amikor tudtam, hogy degeszre tömte magát, már visszafolyt a tej a száján, akkor fél óra múlva, ha nyűglődött, nem szoptattam meg, hiszen nem lehetett éhes. Olyankor felvettem, ringattam, énekeltem Neki, magamra kötöttem, és általában valamelyiktől megnyugodott. Ha mégsem, nyilván megkínáltam megint a mellemmel, hiszen tudtam, hogy a cici a megnyugváshoz is kellhet. De egy 15 hetes baba nem igényli már, hogy minden nyekkenésre, ujjszopira cicit tömj a szájába.

Pontosan így nem fogod kiismerni a babád jelzéseit. Nem hagyod Neki, hogy más módon is megnyugodjon, rögtön cicire teszed, mert biztosan komfortszopizni akar. Nem biztos. Az én fiam is szopizta az ujját, szopizza a mai napig. És teljesen megnyugtatja. Nincs egész nap a szájában, elalváshoz használja. Engedd, hogy a babád kialakítsa a maga kis nyugtató metódusait!

15 hetesen pedig maguktól szoktak beállni a babák a 3-4 órás szopikra, azaz kb. ennyi időt bírnak két szopi között.

Az, amit Te csinálsz, valóban nem egyezik az igény szerinti szoptatás alapelveivel. 15 hét után az igény szerinti szopizó babák is kialakítanak egy rendszert, ha engedjük Nekik. Figyeld jobban a babádat, engedj neki egy kis teret, és legyél kreatívabb! Sokféle törődést igényel egy ekkora baba, nem mindig a cici kell neki.

Majdnem két évig szoptattam.

2015. jan. 14. 15:13
 10/11 anonim ***** válasza:

3 éves a fiam, igény szerint szoptattam, időm nem volt írni hogy mikor eszik, türelmem sem, a számokban meg nem vagyok túl jó, szóval evett, mikor éhes volt. Azért egy idő után ki lehet őket ismerni, mikor éhes, akkor tuti nem csak az ujját nyammogja, hanem már morcos, nyekereg. Amúgy az én fiam azóta is szopja az ujját elalváshoz, vagy ha valami baj éri, megnyugtatásképpen.

Biztos hogy nem fogzik a babád. Őt az ujja nyugtatja magát, másé meg cumizik. Aki cumiztat, az is el tudja dönteni, hogy mikor lehet még megnyugtatni a babát a cumival, és mikor éhes ténylegesen.

Majd érdekli a külvilág is, hidd el.

2015. jan. 14. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!