Igény szerinti szoptatásnál miért szopja a baba az ujját?
Én anno úgy értelmeztem az igény szerinti szoptatást, hogy nem néztem az órát, megszoptattam, ha éhes volt. Nem vártam fél órát a szopival, mert még annyi lenne hátra a következő etetésig, ha sírt vagy nyűgösködött a fiam. De amikor tudtam, hogy degeszre tömte magát, már visszafolyt a tej a száján, akkor fél óra múlva, ha nyűglődött, nem szoptattam meg, hiszen nem lehetett éhes. Olyankor felvettem, ringattam, énekeltem Neki, magamra kötöttem, és általában valamelyiktől megnyugodott. Ha mégsem, nyilván megkínáltam megint a mellemmel, hiszen tudtam, hogy a cici a megnyugváshoz is kellhet. De egy 15 hetes baba nem igényli már, hogy minden nyekkenésre, ujjszopira cicit tömj a szájába.
Pontosan így nem fogod kiismerni a babád jelzéseit. Nem hagyod Neki, hogy más módon is megnyugodjon, rögtön cicire teszed, mert biztosan komfortszopizni akar. Nem biztos. Az én fiam is szopizta az ujját, szopizza a mai napig. És teljesen megnyugtatja. Nincs egész nap a szájában, elalváshoz használja. Engedd, hogy a babád kialakítsa a maga kis nyugtató metódusait!
15 hetesen pedig maguktól szoktak beállni a babák a 3-4 órás szopikra, azaz kb. ennyi időt bírnak két szopi között.
Az, amit Te csinálsz, valóban nem egyezik az igény szerinti szoptatás alapelveivel. 15 hét után az igény szerinti szopizó babák is kialakítanak egy rendszert, ha engedjük Nekik. Figyeld jobban a babádat, engedj neki egy kis teret, és legyél kreatívabb! Sokféle törődést igényel egy ekkora baba, nem mindig a cici kell neki.
Majdnem két évig szoptattam.
3 éves a fiam, igény szerint szoptattam, időm nem volt írni hogy mikor eszik, türelmem sem, a számokban meg nem vagyok túl jó, szóval evett, mikor éhes volt. Azért egy idő után ki lehet őket ismerni, mikor éhes, akkor tuti nem csak az ujját nyammogja, hanem már morcos, nyekereg. Amúgy az én fiam azóta is szopja az ujját elalváshoz, vagy ha valami baj éri, megnyugtatásképpen.
Biztos hogy nem fogzik a babád. Őt az ujja nyugtatja magát, másé meg cumizik. Aki cumiztat, az is el tudja dönteni, hogy mikor lehet még megnyugtatni a babát a cumival, és mikor éhes ténylegesen.
Majd érdekli a külvilág is, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!