Jó ötleteket szeretnék kérni. Hogyan tovább?
Ma 10 napos a babánk. Szerencsére nagyon szépen szopik, fejlődik, tejem van elég, sőt még naponta 80 milliket tudok fejni is. Az orvos erőlteti a 3 óránkénti fél órás szoptatást, de a mi babánk nem olyan tipus, mint amilyen a könyvben meg van írva. Ő 3 óránként kb. 2 óra hosszáig 4-6-szor szopizik keveset,közben bealszik egy kicsit és megint kér. Majd alszik 2-3 órát. már az 6. napon visszanyerte a születési súlyát, tehát a mennyiséggel nincs gond. A kérdéseim gyakorló/gyakorlott anyukákhoz:
ha ilyen tipusú, akkor erőltetni kell nála, hogy gyorsabban szopizzon? (A doki szerint fél óra után vegyem le ciciről és pohárból adjam neki a szükséges mennyiséget).
A lefejt tejet szabad neki Avent-es cumisüvegből adni? Ha később szeretnék elmenni otthonról egy pár órára, apa tudjon neki enni adni. Vagy hogy oldjuk meg? Nem lesz cumi-zavara?
Egy kicsit fárasztó a 2 órán keresztüli szoptatás, de örülök neki, hogy legalább eszik. Érdemes nála erőltetni a doki szerinti fél órát, ha Neki nem az a tempója?
Bocsi:) egy kicsit hosszúra sikerült. Előre is köszi a segítséget!:) Újdonsült Anyuci
Teljesen felesleges erőltetni, nekem is ezt mondta a dokim (nekem csak 1-1,5 órát cicizett:)) ki is próbáltam, és a nyugodt jól evő babámból lett egy ordibáló, nyűgös kismanó, mert nem csak az evés miatt kell a cici, hanem ő ott érzi magát jól. Vissza is álltunk arra amit ő akar:) 4 hónapos koráig lecsökkent a szopi időtartama fokozatosan 30 percre, azóta van 5 perces szopi is:) Minden jobban érdekli, mint a szopi, ezért gyorsan eszik, és felfedez. Most 6 és fél hónapos. Ő is kapott cumit, nem lett cumizavaros, lényeg, hogy csak ritkán adjatok cumisüveget, persze lehet, el sem fogja fogadni, ilyen baba is van:)Szóval ne hallgass a dokira, hagyd a saját tempójában élni, én már visszasírom a hosszabb szopikat, mert olyankor én is pihentem:))
Jó babázást, és gratula a kismanóhoz.
Nyugodtan hagyd, hogy úgy egyen, ahogy neki jó. Az elején nekünk is volt, hogy 1 órán keresztül szopizott, néha bealudt közben. Ma már 5-10 perc alatt végez.
A dokinál meg csak bólogass, hogy úgy csinálod, ahogy mondja. Közben meg "hallgass" a babádra. :D
Amikor már egy kicsit nagyobb volt a Babám,
olyan 3-4 hónapos megszoktam simizni az orrocskáját...
és tovább szopizott.
Originál műanyag kispohár, amiben a kávét, teát szokták adni nyilvános helyeken. Több méret létezik, nem olyan drága, pl. Tecsóban kapható. Használat előtt én azért átöblítettem forró vízzel, bele a tejcsit (nem dugig, mert kitágul), rágumiztam a felcímkézett fóliát és beállítottam a fagyiba. Persze csak egyszer használatos megoldás.
Olvastam itt olyat, aki fertőtlenített bébiételes üvegekben gyűjtötte, olyankor még jobban kell vigyázni a mennyiséggel és a fagyasztással/olvasztással, nehogy szétrobbanjon az üveg.
Szerintem se a dokidra hallgass szopiidő-ügyben, hanem a babádra (és ránk, tapasztalt anyukákra:).
A cumisüvegre én annyit javasolnék, hogy később nyugodtan kipróbálhatjátok (csak figyelni kell, hogy a babát "elcsábítja-e"), de amíg a babád nem szopik elég ügyesen/erősen/tempósan, addig inkább hanyagoljátok, biztos, ami biztos. A szopis tanácsadók az első 4 hétben semmiképp sem ajánlják a fentiek miatt. Mi már régóta gond nélkül használjuk, de amíg a lányom csak anyatejes volt, érezhetően lanyhult a szopása, amikor tesztelgettük a cumisüveget. Előre nem tudhatod, hogy okoz-e majd bajt - inkább később, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!