Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány hónapos korig szopiztatjá...

Hány hónapos korig szopiztatjátok a babákat?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiskodom. Kisfiam most 4hónapos és szerencsére még nem volt nálunk "tejhiány" még legalább 2-3 hónapig szeretném ha ez így maradna. :-)
2010. febr. 6. 08:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

15,19 vagyok, úgy értettem, hogy nekem csak kisbabát esik jól szoptatni, kisgyereket már nem. 1 év fölött már túl nagy, túl sok a foga, és túl "emberi" (nem babás)... Nem tudom, értitek-e, mire akarok kilyukadni.

A baba addig baba, amíg nem tud járni, onnantól hogy fut, szalad, igazi kisgyerek, nekem már fura a szoptatás...

...ettől függetlenül tényleg nem bántom azokat, akik sokáig szoptatnak.

2010. febr. 6. 17:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Én nem értem, egy másfél éves is még olyan kisbabás, szerintem.
2010. febr. 6. 17:40
 13/20 anonim ***** válasza:
...látod, különbözünk :) Nekem a másfél éves már kisgyerek, nem kisbaba...
2010. febr. 6. 19:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Azért mert nem kisbaba, inkább elválasztod?

Fiam, aki 21 hóig cicizett(6 hós korától csak reggl és este), 10 éves és nem lett semmi lelki baja tőle.

2010. febr. 7. 08:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiságból kérdezem-az első vagyok-,h aki nem akar nagyobb gyereket/babát szoptatni,mert az furcsa,az hogyan döntötte el,h mikor választja el a babát?Kijelölt egy időpontot?(Pl 6 hónaposan)Mert én pont azt néztem a gyerekeimnél,h nem tudtam volna egy dátumot mondani,h na,mától túl nagy vagy a szopihoz.:))

Nekem van olyan ismerősöm,aki szerint undorító egy 6 hónaposnál nagyobb gyereket szoptatni.:(Pedig neki is van két gyereke...

2010. febr. 7. 09:05
 16/20 anonim ***** válasza:

Na nekem is ez abajom, mit az utolsónak.

Kislányom/kisfiam, holnap leszel 1 éves, akkor többet nem cicizel.

Szóval ez furcsa.

Akinek meg undorító szoptatás, annak af ejében valami nagyon nagy baj van.

9:26, 11:01, 17:40, 08:54-es voltam

2010. febr. 7. 09:20
 17/20 xStefix ***** válasza:

Hm, én is dettó így voltam az elején. :) Amikor már jár és beszél egy kisgyerek, akkor már olyan "izé" a szoptatás.. El se tudtam képzelni, hogy lehet egy ilyen vagy ennél nagyobb gyerkőcöt szoptatni. Úgy gondolhattam ezt szerintem, hogy két kör futás közben odaszaladna hozzám és kérné a tejcsit, meg hogy az utcán is lépten-nyomon erről beszélne minden szembejövőnek.. Az valahogy eszembe sem jutott, hogy ennek nem kell feltétlenül így lennie, pláne, hogy a szoptatás mindig is a mi magánügyünk kell(ene) hogy legyen. Szóval nem a plénum elé való és nem is ott végezzük (vagy legalábbis diszkréten). Arról meg "senki" nem tud, hogy én otthon megszoptatom-e és nyilván ő sem beszél erről senkinek. Szóval már én sem értem, mit kifogásolhattam ebben anno. :)

De nálunk biztosan az is nagy szerepet játszott, hogy a lányom egyrészt allergiás (ekcémás) lett és emiatt különösen ajánlott a hosszú távú szoptatása, másrészt mozgásfejlődési problémáink voltak, ami nagyon megnehezítette az elejét. De ugyanezek nagy lökést is adtak ahhoz, hogy megváltoztassam a véleményem és mégse adjam fel. Menet közben meg az informálódáson és a tapasztalatszerzésen túl már a büszkeségem is megszólalt, hogy "igen, ez az, gyerünk, meg fogom csinálni". Szóval nálunk szerencsére sikertörténet lett belőle, aminek így utólag nagyon örülök. :)

2010. febr. 7. 16:18
 18/20 anonim ***** válasza:

..én írtam, hogy nem akartam már nagyobb babát/kisgyereket szoptatni. Amikor még nem volt babám, akkor is azt mondtam, hogy max 1 évig szeretnék szoptatni. Amikor megszületett, akkor is azt mondtam, hogy max 1 év. Teltek a hónapok, és egyre biztosabb voltam az elhatározásomban.

Egyébként végül 10 hónapig szoptattam, de más miatt (betegség) kellett elválasztanom a babámat (ez másik történet, most nem írom le).

Még mindig az a véleményem, hogy max 1 év, így a testvérénél is ez lesz a terv. Ha már járni tud, illetve pólót tud húzkodni, illetve azt kiabálja, hogy cici, én akkor már nem szeretnék szoptatni.

Ettől nem vagyok rosszabb anya, mint azok akik 2-3 évig szoptatnak. Nem ítélem el őket, mint írtam feljebbi válaszaimban. Légyszi engem se ítéljetek el, hogy a max 1 év a véleményem. Én ilyen vagyok, nekem ez elég, és szerintem egy babának is elég az 1 év.

Egyébként nem egyik napról a másikra választottam el a babámat, hanem több hétig tartott. Ha nem 10 hónap lett volna, hanem 12, akkor se úgy csináltam volna, hogy na helló, most már 1 éves vagy, holnaptól nem szoptatlak...

2010. febr. 7. 19:46
 19/20 anonim ***** válasza:

19.46:4 gyereket szoptattam 1 éves kor után is,de soha,egyikük sem kezdte el rángatni a pólóm,vagy ordítozni,h cici.:)))(Bár ők családi szóhasználattal "opi"-nak hívták,de azt se kiabálták:))Sose hoztak cikis helyzetbe,valahogy a kezdetektől elfogadták,h szopi otthon van.Úgyh ez is kivédhető.:))

Első voltam.

2010. febr. 7. 20:04
 20/20 xStefix ***** válasza:

Dettó, nálunk se volt soha pólóhúzás vagy kiabálás. Pedig ugye én is ettől féltem. :)

Mondjuk lehet, hogy azért, mert én sokáig nem szoptattam nyilvános helyen, és így a lányom azt szokta meg, hogy csak itthon (bent) szopizunk. De nem hiszem, hogy egy kinn is szopizott nagyobbacskának ne lehetne megtanítani, hogy ezután kinn nem fogunk (ha az anyát zavarja).

Szopira pedig a tejcsi szót használjuk, szándékosan, az elejétől fogva. Pont az ilyen kényes szituk elkerülése végett nem cicinek vagy szopinak hívjuk. Mellváltásnál sem emlegetem, hanem azt mondom, átmegyünk a másikra vagy cserélünk. A testrészek tanulásánál persze mondjuk, de rajta mutogatunk.

Szóval, mindenre van más megoldás is. ;)

De bocsánat, hogy elkanyarodunk.

2010. febr. 9. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!