Hány hónapos korig szopiztatjátok a babákat?
Szerencsés vagy, hogy ilyen sok tejed van/volt.
Én azért 2-3 éves koráig nem szeretném szopiztatni a picurokat. Maximum 1 éves korig. Tervezzük, hogy 1-2 év múlva belevágunk még egy babába.
Miért kell, az elő van írva??
Ez hülyeség, miért jobbb ha tápszert iszik az anyatej helyett 1 éves kor után, főleg, ha van tej!
második
11:37-es, ezt mintha én írtam volna. :D
Mi mindjárt 2 évesek vagyunk és még naponta 3x szopizunk, ebből kettő az elalvás. Őszre mondjuk muszáj leszünk elhagyni, mert estis leszek és kéthetente 4 napig folymatosan távol leszek.. :( De már így is bőven túlszárnyaltuk magunkat.
Kérdező: a kistesó miatt akarod 1 évesen elválasztani? Újabb terhesség miatt nem muszáj lemondani a szoptatásról, hacsak nincs alapos egészségügyi oka (orgazmustól való eltiltás). Nameg sok gyerkőc saját maga mond le a szopiról, mert időközben megváltozik a tej íze, szóval nem kell kívülről "irányítani".
A lassú leszoktatás is elválasztást jelent egyébként. Gyorsan nem is lehet/ajánlott csinálni, mert sok kárt okozhat, pláne kisebb babáknál. Én a hosszú hozzátáplálás és igény szerinti elválaszTÓDÁS híve vagyok.
Én 10 hónapig szoptattam a babámat, én választottam el direkt. Egyrészt muszáj is volt (az én egészségem miatt), másrészt amúgy se akartam volna sokkal tovább (max 1 évig).
Nekem ez így nagyon jó volt, nem esne jól egy nagy babát szoptatni, 2-3 évest meg főleg nem. Ennek ellenére nem nézem le azt, aki ilyen sokáig szoptat. Mindenkinek szíve joga mit csinál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!