Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány hónapos korig szopiztatjá...

Hány hónapos korig szopiztatjátok a babákat?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiskodom. Kisfiam most 4hónapos és szerencsére még nem volt nálunk "tejhiány" még legalább 2-3 hónapig szeretném ha ez így maradna. :-)
2010. febr. 6. 08:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A fiaim 2 éves korukig, a lányaim 3 éves korukig szoptak.Persze az utolsó év(ek)ben már nem intenzíven,csak 1x-2x naponta.
2010. febr. 6. 08:59
 2/20 A kérdező kommentje:

Szerencsés vagy, hogy ilyen sok tejed van/volt.

Én azért 2-3 éves koráig nem szeretném szopiztatni a picurokat. Maximum 1 éves korig. Tervezzük, hogy 1-2 év múlva belevágunk még egy babába.

2010. febr. 6. 09:05
 3/20 anonim ***** válasza:
Fiam 21 hóig szopott, lányom11hós és még napi 4x szopik. MIért te 1 évesen elválsztos, ha ő akar szopni akkor is
2010. febr. 6. 09:26
 4/20 A kérdező kommentje:
Az elválasztás elég durva kifejezés erre. Fokozatosan kell leszoktatni őket.
2010. febr. 6. 10:13
 5/20 anonim ***** válasza:

Miért kell, az elő van írva??

Ez hülyeség, miért jobbb ha tápszert iszik az anyatej helyett 1 éves kor után, főleg, ha van tej!

második

2010. febr. 6. 11:01
 6/20 anonim ***** válasza:
Én is úgy voltam vele, hogy jaj, csak 6 hós koráig legyen tejem. Volt. Utána: jaj, csak egy éves koráig legyen tejem (mert ugye ezt javasolják, hogy addig szoptass). Én is úgy voltam vele, hogy egy éves kora körül elválasztom. Most 19 hós és még naponta min. négyszer szopik. Ezt csak azért írtam, mert lehet, hogy Te is úgy leszel, mint én, hogy csak eddig akarom szoptatni, aztán mégis máshogy lesz. Szóval a fokozatos elválasztás (inkább elválasztódás) nekünk még mindig nem sikerült. :)))
2010. febr. 6. 11:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Nekem még most is szopizik 14 hónapos fiam és már elkeztük a bölcsit.Szerintem még kell neki egy kis idő mire"leszokik" a ciciről.De nincs ezzel semmi gond számomra.Jó érzés!
2010. febr. 6. 12:21
 8/20 xStefix ***** válasza:

11:37-es, ezt mintha én írtam volna. :D

Mi mindjárt 2 évesek vagyunk és még naponta 3x szopizunk, ebből kettő az elalvás. Őszre mondjuk muszáj leszünk elhagyni, mert estis leszek és kéthetente 4 napig folymatosan távol leszek.. :( De már így is bőven túlszárnyaltuk magunkat.

Kérdező: a kistesó miatt akarod 1 évesen elválasztani? Újabb terhesség miatt nem muszáj lemondani a szoptatásról, hacsak nincs alapos egészségügyi oka (orgazmustól való eltiltás). Nameg sok gyerkőc saját maga mond le a szopiról, mert időközben megváltozik a tej íze, szóval nem kell kívülről "irányítani".

A lassú leszoktatás is elválasztást jelent egyébként. Gyorsan nem is lehet/ajánlott csinálni, mert sok kárt okozhat, pláne kisebb babáknál. Én a hosszú hozzátáplálás és igény szerinti elválaszTÓDÁS híve vagyok.

2010. febr. 6. 14:41
 9/20 anonim ***** válasza:
52%

Én 10 hónapig szoptattam a babámat, én választottam el direkt. Egyrészt muszáj is volt (az én egészségem miatt), másrészt amúgy se akartam volna sokkal tovább (max 1 évig).

Nekem ez így nagyon jó volt, nem esne jól egy nagy babát szoptatni, 2-3 évest meg főleg nem. Ennek ellenére nem nézem le azt, aki ilyen sokáig szoptat. Mindenkinek szíve joga mit csinál :)

2010. febr. 6. 15:19
 10/20 xStefix ***** válasza:
Előzőnek: hogy érted, hogy egy nagyobbat nem esne jól szoptatni? Nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok, hogyan értetted. Köszi, ha válaszolsz. :)
2010. febr. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!