Lehetne két kérdésem?
A cicikről azt gondolom, hogy talán összefügg a folyadék beviteltől.
Nekem a lábam röntgenezték amikor még szoptattam, én rákérdeztem, és kaptam köpenyt a cicik védelmében.
Azt mondták nem muszáj, de inkább adnak.Szerintem említsd meg,hogy szoptatsz, és lehet akkor te is kapsz.
Ha mondod, hogy szoptatsz, megmondják, mi a teendő, várhatóan nálad semmi. Mellkasröntgennél kelett a következő szoptatás helyett kiöntenem a tejet.
A tej pedig a fáradtsággal, folyadékbevitellel függ leginkább össze. Ha kipihent vagy, sokkal több a tejed.
Röntgenhez én is a köpenyt javaslom, de ezt majd ott pontosítják.
A túltelítődés ("görögdinnye") miatt lesz másnapra kevesebb a tejed, ezért lapul le a melled. Valószínűleg az az oka, hogy nem egyenletes a szoptatási ritmus, egyik nap többször/többet szoptatsz, máskor kevesebbet. (Nem írtad, mennyi idősek vagytok.) Amikor többet szoptatsz, a szervezeted azt az utasítást kapja, hogy növelje a mennyiséget, így 1-2 nap múlva teltebbnek érezheted. Ha viszont ilyenkorra már visszaveszed a gyakoriságot, a mell túltelítődhet a feleslegesen tárolt/termelt tej miatt. Ezért lesz görögdinnye és ezért kell fejni (nehogy begyulladjon a pangó tejtől). A megoldás az, hogy egyrészt igény szerint szoptatsz, másrészt a babád jelzéseit megfigyelve igyekszel "fixálni" a szoptatásokat. Ez nem órához igazított rendet jelent, inkább körülbelüli időtartamok, rugalmas napközbeni ritmus kialakítását. A babád ki fogja magának alakítani a szopiidőket, neked csak "használnod" kell ezt. Ha kiegyensúlyozottabbá válik a szopi-rend és/vagy idősebbek lesztek, meg fog szűnni ez a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!