Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki sokáig szoptat, lógni fog...

Ki sokáig szoptat, lógni fog a melle? Ismerek pár kismamát, aki egy éven túl szoptatott, mindegyikőjüknek lóg, ez törvényszerű?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 16:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Aki-t akartam írni.
2010. febr. 4. 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:

Alkat kérdése. Én már 2 éve szoptatok, és olyan tuti cicijeim vannak, hogy örömmel nézek a tükörbe ;-). Szülés (és szoptatás) előtt meg úgy néztem ki, mint egy 13-14 éves kamaszlány, vagy inkább egy deszka :-)

Szóval teljesen alkat kérdése. Mindenesetre akinek szülés előtt nem volt melle, annak általában jobb lesz a helyzet a szoptatással, akinek viszont eleve nagy mellei voltak, annak sajnos nagyobb esélye van, hogy lógósabbak legyenek.

2010. febr. 4. 16:42
 3/11 A kérdező kommentje:
olyanra gondoltam én is, akinek átlagos v. kicsit nagyobb volt. ha kicsi volt előtte, direkt jó :)
2010. febr. 4. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:

általában törvényszerű, de nem mindenkinek fog lógni.

Nagyon remélem.

2010. febr. 4. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! én most már 17 hónapja szoptatom a kislányomat. Van 3 nagy testvére, ők is kb. 2-2 évig szoptak..A szülések előtt utáltam magam, mert alig voltak melleim...azóta, hogy először szültem, egyre jobbak lettel a férjem szerint is és én is látom magamon...igaz, nem hatalmasak, 80/B/C), de egyáltalán nem lógnak, normális állagúak, a formájuk is sokkal teltebb, mint régen. Szóval nem azon múlik a dolog, hogy szoptatsz-e és meddig, hanem hogy milyen géneket örököltél..ismerek jó néhány nőt, akik még nem szültek, mégis lóg a mellük és olyat is, aki nem szoptatott szinte semeddig, mégis megereszkedtek..
2010. febr. 4. 19:54
 6/11 anonim ***** válasza:

38 éves vagyok, második gyerekemet szoptatom 11 hónapja. a nagy (aki ma már iskolás) 21 hónapig szopott.

Azon kívül, hogy 75b-ről 85b-re nőttek a cicijeim, nem lógnak.

Legalábbbis szerintem nem, mindenesetre a nyáron simán felvettem a merevítő nélküli háromszög bikinifelsőt.

2010. febr. 4. 21:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos csak 3 hónapig sikerült a szoptatás, de a mellemen semmi sem látszik, pont úgy néz ki, és akkora, mint a terhesség előtt.
2010. febr. 4. 22:39
 8/11 A kérdező kommentje:
akkor csak az én ismerőseimnek lóg? én 5 hóig szoptattam, de végig nagyon féltem, hogy lógni fog (szerencsére nem, mondjuk tornáztam is ész nélkül). de általam ismert 1 éven túl szoptató kismamák többségének eléggé...nem győzik a plasztikai sebészeket gazdagítani...
2010. febr. 5. 00:47
 9/11 xStefix ***** válasza:
100%

Sajna igaz, hogy a túlnyúlt és elszakadt mellet tartó izmok később már nem regenerálódnak (teljesen). Ez a súllyal függ össze - amit ti is írtok, hogy inkább a nagyobb mellű anyukák szenvednek a lógó mellektől. :(

Ezért fontos a kényelmes, jól tartó, rugalmas melltartó (éjjelre is)! Ez főleg a szoptatás korai szakaszában javasolt, amikor még jóval több tejet tárol a mell a szopik közti időszakban, tehát kvázi egész nap nagy terhelésnek van kitéve. Később, amikor már csökken a tárolt mennyiség és a mell is hozzáedződik az igénybevételhez, a melltartóviselés már nem annyira létkérdés.

2010. febr. 5. 17:39
 10/11 anonim ***** válasza:

21:24

Én az iskolai tornaórákon tornáztam utoljára, ami több mint 20 éve volt.

2010. febr. 5. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!